Marokkansk kylling i krydret tomatsaus med urtecouscous
Ny oppskrift
Under 30 min
13 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Egg·
- Hvete
Basisvarer:
- Malt kanel
- olje
- pepper
- salt
- sukker
Kyllinglårfilet
400 g
Gulrøtter
400 g
Gul løk
1 stk
Rød chili
½-1 stk
Garam masala
1 pakke
Moste tomater
1 flaske
Tomatpesto
1 pakke
Hønsebuljong
1 pakke
Tørkede aprikoser
75 g
Sitron
½ stk
Malt kanel
1 ts
Kruspersille
½-1 pakke
Couscous med urter
125 g
Hønsebuljong
1 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Litt rosiner og friske urter er aldri feil i en couscous. Har du ikke kanel, kan du fint droppe den.
Kutt kyllingen i store biter, og behold fettet på, det gir god smak til sausen. Vask skjærebrettet før du kutter grønnsaker.
Skrell gulrøtter og løk. Kutt gulrøtter i skiver, finhakk løk og chili i små biter. Del aprikoser i fire. Skyll og hakk persille.
Varm opp en vid kjele med 2–3 ss olje. Brun kyllingen, tilsett løk, gulrøtter og chili. La det surre til løken er blank. Ha i garam masala-krydder, men tilpass mengden til din familie. Tilsett moste tomater, tomatpesto, hønsebuljong, aprikoser og kanel. La gryta småkoke i 10–15 minutter, og smak til med sitronsaft, sukker, salt og pepper.
Ha vann og buljong i en kjele, og tilbered couscous etter anvisning på pakken.
Server marokkansk kylling i krydret tomatsaus med urtecouscous, toppet med hakket persille.
God middag!