Marokkansk kylling i krydret tomatsaus med urtecouscous

Marokkansk kylling i krydret tomatsaus med urtecouscous

Ny oppskrift
Under 30 min
13 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Egg
    ·
  • Hvete

Basisvarer:
  • Malt kanel
  • olje
  • pepper
  • salt
  • sukker
Kyllinglårfilet
400 g
Gulrøtter
400 g
Gul løk
1 stk
Rød chili
½-1 stk
Garam masala
1 pakke
Moste tomater
1 flaske
Tomatpesto
1 pakke
(Egg, Laktose)
Hønsebuljong
1 pakke
Tørkede aprikoser
75 g
(Sulfitt)
Sitron
½ stk
Malt kanel
1 ts
Kruspersille
½-1 pakke
Couscous med urter
125 g
(Hvete)
Hønsebuljong
1 pakke
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Litt rosiner og friske urter er aldri feil i en couscous. Har du ikke kanel, kan du fint droppe den.

Kutt kyllingen i store biter, og behold fettet på, det gir god smak til sausen. Vask skjærebrettet før du kutter grønnsaker.
Skrell gulrøtter og løk. Kutt gulrøtter i skiver, finhakk løk og chili i små biter. Del aprikoser i fire. Skyll og hakk persille.
Varm opp en vid kjele med 2–3 ss olje. Brun kyllingen, tilsett løk, gulrøtter og chili. La det surre til løken er blank. Ha i garam masala-krydder, men tilpass mengden til din familie. Tilsett moste tomater, tomatpesto, hønsebuljong, aprikoser og kanel. La gryta småkoke i 10–15 minutter, og smak til med sitronsaft, sukker, salt og pepper.
Ha vann og buljong i en kjele, og tilbered couscous etter anvisning på pakken.
Server marokkansk kylling i krydret tomatsaus med urtecouscous, toppet med hakket persille. 
God middag!