Spagetti bolognese

Spagetti bolognese

Ny oppskrift
Under 15 min
3 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Selleri

Basisvarer:
  • Evt. revet ost
  • extra virgin olivenolje eller smør
  • smør
Spagetti
150-200 g
Extra virgin olivenolje eller smør
1 ss
Bolognese med kjøtt
500 g
(Selleri)
Brokkoli
½–1 stk
Smør
1 ss
Evt. revet ost
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

I dag er brokkolien din oppgave. Del brokkolien i to så den ligger støtt. Skjær av stilken. Skrell den og del den i biter (PS: stilken er like god som blomsten, om ikke bedre. Ta en smak da vel). Del resten av brokkolien i små buketter. Brokkolien skal kokes i 3–4 minutter. Få hjelp av en voksen til å sette på vann og sile det av når brokkolien er ferdig.

Sett over en stor kjele med rikelig, lettsaltet vann til koking av pasta. Sett over en kjele med vann til brokkoli.
Tilpass mengden pasta til din familie. Pastaen skal kokes såkalt al dente, altså med en fast kjerne. Det tar omtrent 8–10 minutter. Hell av vannet og vend inn litt olivenolje.
Ha bolognesesaus i en vid kjele. Varm forsiktig opp og la sausen småkoke i 5–10 minutter mens du rører om. Smak til med salt og pepper.
Kutt brokkoli i buketter, skrell stilken og kutt den i staver. Kok brokkolien i 4–5 minutter, evt kan du koke den sammen med pastaen de siste minuttene. Hell av vannet og tilsett en god klatt med smør.
Server spagetti med kjøttsaus, brokkoli og revet ost.
Ha rester av pasta, saus og brokkoli i en ildfast form. Dryss over ost og sett formen i ovnen. La den stå til osten er smeltet og gyllen. Vips, pastaform i en fei! Server gjerne med brød til.
God middag!