Rød thai-curry med kylling, blomkål og aspargesbønner
Ny oppskrift
Under 20 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Salt
- sukker
Jasminris
150 g
Blomkål
½–1 stk
Rødløk
½ stk
Grønne bønner
150 g
Kokosmelk
1 liten boks
Rød currypaste
50 g
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Kaffirlimeblader
5 stk
Strimlet kyllingfilet
300 g
Lime
½ stk
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
For en fyldigere og mer intens curry, kan du koke inn kokosmelken og currypasten i omtrent 10 minutter, til kokosmelken begynner å skille ut fett og tykner. Ha så i kyllingen og grønnsakene som er stekt på forhånd.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Del blomkål i små buketter. Kutt rødløk i tynne båter. Kutt ender av aspargesbønner, og del dem deretter i to.
Varm opp kokosmelk i en kjele, og smak til med ønsket mengde currypaste. Bland dette sammen med en visp, så currypasten løser seg opp ordentlig opp, og kok opp. Ha i grønnsaksbuljong og limeblader, og smak til med sukker.
Ha strimlet kylling i kjelen sammen med grønnsakene. La trekke i 3–4 minutter til kyllingen er gjennomvarm. Grønnsakene bør ikke koke for lenge, men fortsatt ha litt tyggemotstand. Skvis over lime, og smak til med litt salt hvis det trengs.
Server rød thai-curry med kylling, blomkål og aspargesbønner.
God middag!