Rød thai-curry med kylling, blomkål og aspargesbønner

Rød thai-curry med kylling, blomkål og aspargesbønner

Ny oppskrift
Under 20 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Salt
    • sukker
    Jasminris
    150 g
    Blomkål
    ½–1 stk
    Rødløk
    ½ stk
    Grønne bønner
    150 g
    Kokosmelk
    1 liten boks
    Rød currypaste
    50 g
    Grønnsaksbuljong
    1 pakke
    Kaffirlimeblader
    5 stk
    Strimlet kyllingfilet
    300 g
    Lime
    ½ stk
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    For en fyldigere og mer intens curry, kan du koke inn kokosmelken og currypasten i omtrent 10 minutter, til kokosmelken begynner å skille ut fett og tykner. Ha så i kyllingen og grønnsakene som er stekt på forhånd.

    Tilbered risen som anvist på pakken.
    Del blomkål i små buketter. Kutt rødløk i tynne båter. Kutt ender av aspargesbønner, og del dem deretter i to.
    Varm opp kokosmelk i en kjele, og smak til med ønsket mengde currypaste. Bland dette sammen med en visp, så currypasten løser seg opp ordentlig opp, og kok opp. Ha i grønnsaksbuljong og limeblader, og smak til med sukker.
    Ha strimlet kylling i kjelen sammen med grønnsakene. La trekke i 3–4 minutter til kyllingen er gjennomvarm. Grønnsakene bør ikke koke for lenge, men fortsatt ha litt tyggemotstand. Skvis over lime, og smak til med litt salt hvis det trengs. 
    Server rød thai-curry med kylling, blomkål og aspargesbønner.
    God middag!