Vossakorv med rotmos, stekt løk og brun saus
Ny oppskrift
Under 35 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- melk
- olje
- pepper
- salt
- smør
Kålrot
500 g
Gulrot
1 stk
Poteter
400 g
Gul løk
1 stk
Brun saus
200 g
Vossakorv
350 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Kok potetene, om du vil spare litt tid.
Sett stekeovnen på 220 gradervarmluft. Sett en kjele vann til å trekke vossakorven.
Skrell og kutt kålroten og gulroten i grove biter. Kok grønnsakene i 15–20 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Kutt potetene i båter. Fordel potetbåtene utover et stekebrett med bakepapir, og ha over litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i ca. 25 minutter, eller til de er gjennomstekte.
Skrell og kutt løken i tynne skiver. Varm opp en stekepanne med litt olje til middels høy varme. Stek løken i 7–10 minutter, til løken har fått en gyllenbrun farge.
Ha den brune sausen i en liten kjele, og gi den et lite oppkok. La sausen stå på lav varme frem til servering.
Ha vossakorvpølsene i vannet fra punkt 1, og la dem trekke i ca. 6 minutter.
Hell vannet av grønnsakene, og mos dem sammen med 2 ss smør. Spe på med ½ dl melk, litt og litt under omrøring, til mosen har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.
Server Vossakorv med rotmos, stekt løk og brun saus
God middag!