Bakt laks med grønnsaker og pepperrotsaus

Bakt laks med grønnsaker og pepperrotsaus

Ny oppskrift
Under 30 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt

Basisvarer:
  • Litt salt
  • salt
  • smør
  • smør eller solsikke-/rapsolje
Poteter
500 g
Litt salt
Laksefilet
350 g
Smør eller solsikke-/rapsolje
1 ss
Salt
Romanesco
½–1 stk
Rødløk
½ stk
Spinat
50 g
Smør
1 ss
Salt
Sitron i båter
½ stk
Pepperrotdressing
85 g
(Sulfitt, Laktose)
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Slik kan du lage en urtecrust til å bake fisken med: Vask og skrubb en sitron, og riv skallet. Finhakk persille eller en annen urt du liker godt. Bland sitronskall og urter sammen med panko og smør. Dekk til fiskestykkene med blandingen og gratiner dem i ovnen. Laksen blir saftigst med en lett rosa kjerne, men hvis du ikke liker det, lar du den bare stå lenger. Du kan vende litt sitronsaft og olivenolje inn med spinaten og servere den for seg selv som en frisk salat.

Sett over poteter til koking i lettsaltet vann. Kok potetene til de er møre, det tar omtrent 20 minutter.
Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft. Sett over en kjele med lettsaltet vann til koking av grønnsaker.
Skyll fisken i kaldt vann og tørk den med kjøkkenpapir. Legg fiskestykkene over i en smurt ildfast form. Krydre fisken med salt og pepper. Bak fisken i 8–10 minutter, den blir saftigst med en lett rosa kjerne.
Del romanesco i buketter og rødløk i båter. Kok romanesco i 4 minutter og ha i rødløken når det gjenstår 1 minutt. Hell av vannet og vend inn spinat, smør, salt og pepper. Hold grønnsakene varme under lokk.
Del sitron i båter.
Server bakt laks med kokte poteter, grønnsaker, sitron i båter og pepperrotsaus.
God middag!