Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Gluten
Basisvarer:
- Extra virgin olivenolje
- extra virgin olivenolje eller smør
- Litt salt
- salt
- solsikke-/rapsolje
- terning kylling-/kjøttbuljong
- tørket oregano, basilikum eller timian
- vann
Karbonadedeig
300 g
Solsikke-/rapsolje
1 ss
Løk
1 stk
Stangselleri
2 stilk
Gulrot
1 stk
Hvitløk
2 fedd
Rød chili
½–1 stk
Tomatpuré
2 ss
Hakkede tomater
1 boks
Vann
2 dl
Terning kylling-/kjøttbuljong
1 stk
Tørket oregano, basilikum eller timian
1 ts
Salt
Linguine
150–250 g
Litt salt
Extra virgin olivenolje eller smør
1 ss
Restaurantsalat
75 g
Extra virgin olivenolje
1 ss
Sitron
½ stk
Parmesan
1 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Denne sausen må gjerne koke lengre eller lages klar dagen før, da vil smakene komme bedre fram. Tilsett gjerne en skvett rødvin og laurbærblad om du har. En teskje sukker vil balansere ut bitterhet fra tomatene. Fersk basilikum er digg til denne pastaretten!
Sett over en stor kjele med rikelig, lettsaltet vann til koking av pasta.
Kutt løk, stangselleri og gulrot i terninger. Finhakk hvitløk og chili.
Brun kjøttet i en forvarmet vid kjele med olje. Det er viktig at kjelen er god og varm og at du ikke rører i kjøttet med en gang, for da blir kjøttet kokt og ikke stekt. Del kjøttet i mindre biter når det har begynt å få en fin stekeskorpe.
Tilsett grønnsakene og la dem steke med til de er blanke. Ha i tomatpuré og la den frese litt. Hell på hakkede tomater. Skyll ut boksen med vann, buljongterning og urter, og ha det i kjelen. La sausen småkoke i 15–20 minutter til den har fått en god og tykk konsistens. Smak til med salt og pepper (se tips).
Kok pastaen såkalt al dente, altså med en fast kjerne. Det tar omtrent 8–9 minutter. Juster mengden pasta du koker til din familie. Hell av vannet og vend inn litt olivenolje eller smør.
Vend inn olivenolje, sitronsaft, salt og pepper i salaten rett før servering. Riv parmesan over i en skål eller riv den over retten ved bordet.
Server pasta bolognese med revet parmesan og salat ved siden av.
God middag!