Indisk gryte med jasminris og plommechutney

Indisk gryte med jasminris og plommechutney

Ny oppskrift
Under 40 min
15 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Litt salt
    • salt
    • solsikke-/rapsolje
    • sukker
    • vann
    Revet ingefær
    1–2 ss
    Hvitløk
    2 fedd
    Løk
    1 stk
    Stangselleri
    ½ pakke
    Gulrot
    2 stk
    Garam masala-krydder
    ½–1 pakke
    Kokosmelk
    1 pakke
    Svinenakke i skiver
    300 g
    Solsikke-/rapsolje
    1 ss
    Salt
    Vårløk
    ½–1 pakke
    Jasminris
    160 g
    Vann
    2 dl
    Litt salt
    Rødløk
    ½ stk
    Plommer
    200 g
    Sukker
    2–3 ss
    Lime
    ½ stk
    Koriander
    ½–1 bunt
    Lime i båter
    ½ stk
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Tilsett gjerne litt revet ingefær i chutneyen for en kraftigere smak. Ønsker du en mer autentisk smak på risen, kan du koke den med litt spisskummen, kanelstang og kardemomme. Det gir en deilig kryddertone. Server gjerne yoghurt eller en raitadressing til.

    Finhakk eller riv ingefær. Kutt løk, stangselleri og gulrot i terninger. Skjær vårløk i tynne skiver og del kjøttet i terninger.
    Stek ingefær, hvitløk, løk, stangselleri og gulrot i en vid kjele med olje til løken er blank. Tilsett garam masalakrydderet og la det frese med i 1 minutt. Ha i kokosmelk og kok opp. La gryta småkoke i 10 minutter under lokk. Rør underveis.
    Brun av kjøttet i 2–3 omganger i en forvarmet stekepanne med olje. Legg kjøttet over i gryta etter hvert som det er ferdig.
    Ta lokket av kjelen og la gryta småkoke i 5–10 minutter til. Smak til med salt, pepper og eventuelt mer garam masala. Ha i vårløken.
    Skyll risen i kaldt vann og ha den i en kjele. Tilsett vann og litt salt, kok opp, rør om og la det forsiktig koke i 12 minutter under lokk. Sett kjelen til side og la risen etterdampe i minimum 5 minutter, fortsatt under lokk. Vend om rett før servering.
    Finhakk rødløk. Del plommene i to, ta ut steinen og del dem videre i grove biter. Kok opp rødløk og plommer i en liten kjele under lokk. Tilsett sukker og limesaft. La chutneyen småkoke i 5–10 minutter. Juster eventuelt med litt mer sukker og limesaft (se tips).
    Hakk koriander og del lime i båter.
    Server indisk gryte med jasminris, plommechutney, koriander og lime i båter.
    God middag!