Salat med chevre, quinoia, bønner og dill
Ny oppskrift
Under 30 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Sennep·
- Valnøtter·
- Melk·
- Nøtter
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- pepper
- salt
Brokkoli
1 stk
Chiliflak
½ pakke
Valnøtter
1 pakke
Kinesisk hvitløk
¼ stk
Hvite bønner
1 pakke
Ferdigkokt quinoa
200 g
Chevre
190 g
Rødløk
1 stk
Dill
1 pakke
Sennepsvinaigrette
1 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Vend brokkolien i 2 ts soyasaus før steking for ekstra mye smak.
Sett stekeovnen på 200 grader varmluft.
Del brokkolien i mindre buketter. Skrell stilken, og kutt den i grove biter. Fordel brokkolien utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt, pepper og 1 ts chiliflakes. Stek brettet i ovnen i 10–15 minutter.
Varm en tørr stekepanne til middels høy varme. Rist valnøttene i pannen i ca. 2 minutter, til de er gylne. Ha nøttene over i en skål.
Skrell og finhakk den kvarte hvitløken. Hell laken av bønnene. Varm opp en stekepanne med litt olje til lav varme, og stek hvitløken i 1 minutt. Ha deretter i bønnene, og stek videre i 3–4 minutter til bønnene er gjennomvarme. Ha bønnene og hvitløken over i en salatbolle. Ha litt ny olje i stekepannen om nødvendig, og varm opp pannen til middels høy varme. Stek quinoaen i 3–4 minutter, til den er gjennomvarm.
Grovhakk dillen. Skrell rødløken, og kutt den i tynne skiver. Skjær chevren i biter.
Ha quinoaen over i bollen med bønnene. Tilsett valnøttene, brokkolien, rødløken, chèvren, dillen og sennepsvinaigretten. Bland det hele godt sammen.
Server salat med chevre, quinoia, bønner og dill.
God middag!