Lettkremet kjøttgryte med sopp og romanesco
Ny oppskrift
Under 30 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Melk
Basisvarer:
- Maisenna
- margarin
- salt
- terning kjøtt-/grønnsaksbuljong
- vann
Poteter
400–500 g
Karbonadedeig
300 g
Medister- og kjøttkakekryddermiks
¼ pose
Salt
Margarin
1 ss
Rødløk
½ stk
Aromasopp
1 pakke
Terning kjøtt-/grønnsaksbuljong
½ stk
Vann
2 dl
Maisenna
½–1 ss
Romanesco
½–1 stk
Lett matfløte
2/3 dl
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Usikker på smaken? Et kokketriks er å smake til farsen underveis ved å steke seg en liten prøvekake. Smak til og juster kryddermengden. Romanescoen kan også tilsettes direkete i gryta de siste 5–6 minuttene.
Kok potetene møre i vann. Det tar omtrent 20 minutter. Sett over en liten kjele med vann til koking av romanesco.
Ha karbonadedeigen i en bolle og bland inn kryddermiks, salt og pepper.
Kutt rødløk og aromasopp i skiver. Del romanesco i buketter. Rør ut maisenna i litt vann i en kopp.
Varm opp en vid kjele eller stekepanne med høye kanter. Brun karbonadedeigen i margarin og del den i grove biter. Stek løk og sopp i en stekepanne, og tilsett det i kjelen. Ha i buljong, vann og maisenna. La gryta småkoke i omtrent 5 minutter.
Rør inn matfløte rett før servering og gi gryta et lite oppkok. Smak til med salt og pepper.
Kok romanescoen i 3–4 minutter, hell av vannet og dekk til kjelen med lokk frem til servering.
Server lettkremet kjøttgryte med kokte poteter og romanesco.
300 g
Romanesco: 100 g
Kokte poteter: 150 g
Energiinnhold: 390 kcal
For deg som registrerer i Roede-klubben.no:
Registrer middagen i porsjoner.
1) Søk etter oppskrift
2) Legg inn antall porsjoner (ikke legg inn mengde i gram)
God middag!