Pulled Chicken i fullkornstortilla med agurk- og mangosalsa
Ny oppskrift
Under 35 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Hvete
Basisvarer:
- Aluminiumsfolie (kan sløyfes)
- bakepapir (kan sløyfes)
- honning
- ketsjup
- pepper
- salt
- soyasaus
Kyllinglår
520 g
Paprikakrydder
½ pakke
Gul løk
½ stk
Ketsjup
1 dl
Soyasaus
4 ss
Honning
2 ss
Mango
1 stk
Agurk
1 stk
Vårløk
½ pakke
Rød chili
½ stk
Koriander
1 bunt
Lime
1 stk
Hjertesalat
1 stk
Fullkornstortillaer
4 stk
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Bruk gjerne et steketermometer for å sjekke kjernetemperaturen til kyllinglårene. De skal ha en kjernetemperatur på rundt 70 grader. Stek kyllinglårene en dag du har bedre tid, så er det bare å varme kjøttet raskt dagen dere skal ha middagen. Eventuelt kan du servere lårene hele, slik at alle kan få sitt eget stykke. Tomater, ananas og rødløk kan også brukes i salsaen. Server gjerne ristede gresskarkjerner eller lignende til denne retten. Bruk hele salatblader som en lefse.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Del kyllinglårene i leddet, og legg dem på et stekebrett med bakepapir. Skrell og del løken i båter. Gni inn kyllinglårene og løken med olje, paprikakrydder, salt og pepper. Sett stekebrettet i ovnen, og stek lårene og løken 25–30 minutter. Se tips.
Bland sammen paprikakrydder, ketsjup, soyasaus, honning, salt og pepper. Når det gjenstår 10 minutter av steketiden til kyllinglårene, pensle dem med halvparten av marinaden. Sett formen tilbake i ovnen. Når kyllinglårene er ferdige, ta dem ut av ovnen og la de hvile i minst 5 minutter. Riv deretter kjøttet fra beinet (se tips).
Kutt mango og agurk i biter, finhakk vårløk og chili, og grovhakk koriander. Bland det sammen i en skål, og smak til med lime og litt salt. Skyll og kutt salat i strimler.
Ha tortillalefsene i aluminiumsfolie, og varm dem i ovnen i 5–6 minutter.
Server Pulled Chicken i tortillalefse med strimlet hjertesalat, mangosalsa og resten av marinaden.
God middag!