Chili sin carne med fullkornsris, salat og guacamole

Chili sin carne med fullkornsris, salat og guacamole

Ny oppskrift
Under 30 min
13 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olivenolje
  • olje
  • pepper
  • salt
Fullkornsris
125 g
Gul løk
1 stk
Gulrot
1 stk
Svarte bønner
1 pakke
Maiskorn
1 pakke
Grønn paprika
1 stk
Three spice
½ pakke
Chiliflak
½ pakke
Moste tomater
350 ml
Lettrømme
150 g
(Melk, Laktose)
Sitron
½ stk
Guacamole
1 pakke
Hjertesalat
1 stk
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Smak til chili sin carne med litt kakao eller mørk sjokolade for ekstra god smak.

Kok risen som anvist på pakken.
Skrell og finhakk løk. Skrell og kutt gulroten i små terninger. Sil laken av bønner og mais, og skyll bønnene i kaldt vann. Rens paprika, og kutt den i terninger.
Ha olje i en middels varm stekepanne. Stek løken i et par minutter til den er blank. Tilsett tacokrydder, ønsket mengde chiliflakes og ½ dl vann. Ha i bønner, mais, gulrot og moste tomater, og la det hele småkoke i 10–12 minutter. Ha i paprikaterningene når det gjenstår 3–4 minutter av koketiden. Smak til med salt og pepper.
Skyll tørk og riv hjertesalat i biter. Ha salaten i en bolle, og drypp over litt god olivenolje og sitronsaft. Vend den godt sammen. Smak gjerne til guacamole med litt sitronsaft, også.
Server chili sin carne med fullkornsris, salat, rømme og guacamole.
God middag!