Currygryte med ovnsbakt blomkål, nanbrød og mangodressing
Ny oppskrift
Under 30 min
13 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sennep·
- Hvete·
- Mandler·
- Melk
Basisvarer:
- Olivenolje
- olje
- pepper
- salt
Blomkål
1 stk
Linsemiks
125 g
Rødløk
1/2 stk
Rød paprika
½ stk
Rød chili
1/2 stk
Klasetomat
1 stk
Kormapaste
1 glass
Kokosmelk
1 liten boks
Lime
1 stk
Koriander
1 bunt
Nanbrød
1 pakke
Mangochutney
1 glass
Yoghurt naturell
150 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Krydre blomkålen med spisskummen, paprikapulver og kajennepepper før steking for en deilig spicy smak.
Varm stekeovnen til 240 grader varmluft.
Fjern blomkålbladene, og kutt vekk mesteparten av stilken. Kutt blomkålen i fire, legg stykkene i en ildfast form, pensle med olivenolje, og krydre den med salt og pepper. Stek blomkålen i ovnen i 20–25 minutter. Pensle blomkålen med litt mer olivenolje halvveis i steketiden.
Tilbered linsene som anvist på pakken. Hell vannet av linsene når de er ferdigkokte.
Skrell rødløk, og finhakk den og chilien. Kutt paprika og tomat i terninger. Kutt lime i båter, og finhakk koriander.
Varm opp en kjele med litt olje til middels høy varme. Stek rødløken i ca. 2 minutter, til den er blank. Ha i chili og kormapaste, og stek videre i ca. 1 minutt. Ha deretter i kokosmelken og ca. 2 dl vann. Gi gryten et oppkok, og la den småkoke i 10–12 minutter. Ha i de ferdigkokte linsene og paprika når det gjenstår ca. 3 minutter av koketiden. Ha i tomat når det gjenstår ca. 1 minutt. Smak til med salt, pepper og eventuelt mer kormapaste før servering.
Bland mango chutney og yoghurt sammen i en skål.
Tilbered nanbrødene som anvist på pakken.
Server currygryten med ovnsbakt blomkål, nanbrød, mangodressing og limebåter. Dryss koriander over ved servering.
God middag!