Currygryte med ovnsbakt blomkål, nanbrød og mangodressing

Currygryte med ovnsbakt blomkål, nanbrød og mangodressing

Ny oppskrift
Under 30 min
13 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sennep
    ·
  • Hvete
    ·
  • Mandler
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olivenolje
  • olje
  • pepper
  • salt
Blomkål
1 stk
Linsemiks
125 g
Rødløk
1/2 stk
Rød paprika
½ stk
Rød chili
1/2 stk
Klasetomat
1 stk
Kormapaste
1 glass
(Sennep, Mandler)
Kokosmelk
1 liten boks
Lime
1 stk
Koriander
1 bunt
Nanbrød
1 pakke
(Hvete)
Mangochutney
1 glass
Yoghurt naturell
150 g
(Melk, Laktose)
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Krydre blomkålen med spisskummen, paprikapulver og kajennepepper før steking for en deilig spicy smak.

Varm stekeovnen til 240 grader varmluft.
Fjern blomkålbladene, og kutt vekk mesteparten av stilken. Kutt blomkålen i fire, legg stykkene i en ildfast form, pensle med olivenolje, og krydre den med salt og pepper. Stek blomkålen i ovnen i 20–25 minutter. Pensle blomkålen med litt mer olivenolje halvveis i steketiden. 
Tilbered linsene som anvist på pakken. Hell vannet av linsene når de er ferdigkokte.
Skrell rødløk, og finhakk den og chilien. Kutt paprika og tomat i terninger. Kutt lime i båter, og finhakk koriander.
Varm opp en kjele med litt olje til middels høy varme. Stek rødløken i ca. 2 minutter, til den er blank. Ha i chili og kormapaste, og stek videre i ca. 1 minutt. Ha deretter i kokosmelken og ca. 2 dl vann. Gi gryten et oppkok, og la den småkoke i 10–12 minutter. Ha i de ferdigkokte linsene og paprika når det gjenstår ca. 3 minutter av koketiden. Ha i tomat når det gjenstår ca. 1 minutt. Smak til med salt, pepper og eventuelt mer kormapaste før servering.
Bland mango chutney og yoghurt sammen i en skål.
Tilbered nanbrødene som anvist på pakken.
Server currygryten med ovnsbakt blomkål, nanbrød, mangodressing og limebåter. Dryss koriander over ved servering. 
God middag!