Kjøttboller i brun saus med fløtegratinerte poteter og brokkoli
Ny oppskrift
Under 20 min
5 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- salt
- smør
Fløtepoteter
400 g
Revet mozzarella
100 g
Kjøttboller med grønnsaker
360 g
Brun saus
1 pakke
Brokkoli
½ -1 stk
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Tilsett 2–3 skiver brunost eller litt fløte for en fyldigere saus. Server retten med tyttebærsyltetøy!
Varm opp stekeovnen til 180 grader varmluft. Kok opp en kjele med lettsaltet vann til brokkoli.
Ha fløtepotetene i en ildfast form og fordel mozzarella over potetene. Stek formen i ovnen i omtrent 15 minutter, eller til potetene er gjennomvarme og osten er smeltet og gyllen.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i 2–3 ss olje. Stek kjøttbollene i 3–4 minutter. Ha over sausen, kok opp og la det trekke til kjøttbollene er gjennomvarme. Dette tar 8–10 minutter. Om sausen skulle bli litt tykk, kan du tilsette litt vann.
Kutt brokkoli i buketter. Skrell stilken, og kutt den i biter. Kok brokkolien i 4–5 minutter, hell av vannet og vend inn 1 ss smør.
Server kjøttboller i brun saus med fløtegratinerte poteter og brokkoli.
God middag!