Ovnsbakt lyr med brokkoli, potetmos og valnøttsmør

Ovnsbakt lyr med brokkoli, potetmos og valnøttsmør

Ny oppskrift
Under 30 min
6 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Fisk
    ·
  • Valnøtter
    ·
  • Melk
    ·
  • Nøtter

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • pepper
  • salt
  • smør
  • soyasaus
Poteter
400 g
Helmelk
1 dl
(Melk, Laktose)
Lyrfilet
375 g
(Fisk)
Brokkoli
1 stk
Valnøtter
1 pakke
(Valnøtter, Nøtter)
Kruspersille
1 bunt
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Hvis du ikke vil steke grønnsakene i ovnen kan du helt fint koke dem i 4–5 minutter i lettsaltet vann. Unngå nøtter i smøret til små barn (under ca. 3 år), da nøttene er hakket så smått at barn lett kan sette dem i halsen.

Varm stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skrell potetene og kutt den i to eller fire, avhengig av størrelse. Kok potetene i usaltet vann til de er møre, omtrent 15 minutter. Hell av vannet og knus potetene med en visp eller stamper. Rør inn melk og 1 ss smør til ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.
Kutt brokkoli i små buketter. Skrell og kutt stilken i skiver. Fordel brokkolibuketter og fisken utover et stort stekebrett med bakepapir. Vend brokkolien i litt olje, og krydre brokkoli og lyrfiletene med litt salt og pepper. Stek brokkoli og lyr i 10–12 minutter (se tips). Fisken er ferdig når den flaker seg ved et lett trykk.
Grovhakk valnøttene og finhakk kruspersillen. Smelt ca. 2 ss smør i en liten kjele. Ha nøttene i smøret og stek videre til smøret er nøttebrunt. Skru deretter ned varmen, og vend inn 1 ss soyasaus og finhakket kruspersille. Dersom du har små barn, tilbered smøret uten valnøtter, og server grovhakkede nøtter for seg (se tips).
Server ovnsbakt lyr med brokkoli, potetmos og valnøttsmør. 
God middag!