Ovnsbakt kveite med poteter, brokkoli og hollandéssaus
Ny oppskrift
Under 45 min
6 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Fisk
Basisvarer:
- Pepper
- salt
- smør
Poteter
350 g
Gulrøtter
200 g
Brokkoli
1 stk
Kveiteskiver
450 g
Sitron
½ stk
Hollandéssaus
1 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Stek fisken i stekepannen i stedet! Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek fisken i 3–4 minutter på hver side. Ha omtrent 1 ss smør i stekepannen, og bruk spiseskjeen til å øse smøret over fisken mens den steker. Om du bruker et steketermometer, skal fisken ha 50–55 grader i kjernetemperatur.
Varm opp stekeovnen til 180 grader varmluft.
Kok potetene i lettsaltet vann i 20–25 minutter, eller til de er møre. Skrell gulrøttene, og del dem i skiver. Kutt brokkolien i buketter, og skrell og kutt stilken i skiver. Kok grønnsakene sammen med potetene de siste 3–4 minuttene av potetenes koketid. Sil av vannet, og dekk kjelen med et lokk.
Legg fiskestykkene i en ildfast form, og krydre dem med salt og pepper. Fordel litt smør på toppen av fiskestykkene. Bak fisken i ovnen i omtrent 12–14 minutter, eller til midtbeinet slipper fiskekjøttet.
Varm opp sausen i en liten kjele på middels høy varme. Rør om innimellom så det ikke svir seg. Spe på med litt vann om sausen blir for tykk. Del sitronen i båter, og server den til retten.
Server den ovnsbakte kveiten med potetene, brokkolien, gulrøttene, sitronen og hollandéssausen.
God middag!