Pannestekt torsk med neper, gulrot og kryddersmør
Ny oppskrift
Under 30 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sennep·
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- salt
Poteter
400 g
Gulrøtter
2 stk
Neper
225 g
Reddiker
1 pakke
Torskefilet
450 g
Fiskekrydder
1 pakke
Kryddersmør
1 pakke
Sitron
½ stk
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Grønnsakene kan bakes og pannestekes om du heller vil det. Tilsett kokte egg i smøret for å få et deilig eggesmør. Bruk gjerne mer smør om du har lyst til det.
Kok opp poteter i lettsaltet vann og la dem trekke til de er møre. Det tar omtrent 20–25 minutter. Kok også opp en kjele med lettsaltet vann til grønnsaker.
Skrell gulrøtter og neper, og kutt dem i skiver eller tynne båter. Kutt reddiker i to. Kok gulrøtter og neper i 5–6 minutter (se tips). Legg i reddikene når det gjenstår 2 minutters koketid. Hell av vannet. Prøv å beregne koking av grønnsaker og steking av fisk slik at det er ferdig omtrent samtidig.
Skyll fisken i kaldt vann og tørk den med kjøkkenpapir. Krydre med fiskekrydder. Skjær ½ sitron i båter.
Varm opp en stekepanne og ha i olje. Stek fisken i 3–4 minutter på den ene siden. Snu den og ha i kryddersmør og saft fra en sitronbåt eller to. Øs smøret over fisken, og stek videre i 3–4 minutter. Den er ferdig når den flaker seg ved et lett trykk med fingeren.
Server pannestekt torsk med poteter, kokte grønnsaker og kryddersmør.
God middag!