Kylling korma med spinat, blomkål, krydderris og nan
Ny oppskrift
Under 30 min
12 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Sennep·
- Hvete·
- Mandler·
- Melk
Basisvarer:
- Salt
- smør
- vann
Basmatiris
125 g
Tyrkisk krydder
1 pakke
Kyllinglårfilet
400 g
Garam masala
½ pakke
Rødløk
½–1 stk
Blomkål
½–1 stk
Spinat
100 g
Kormapaste
1 glass
Seterrømme
½–1 pakke
Vann
1 dl
Raita
150 g
Nanbrød
1 pakke
Sitron
1 stk
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ønsker du ikke å blande grønnsakene inn i gryten kan de enten stekes og blandes med risen eller serveres ved siden av. Retten smaker nydelig om du topper med hakkede mandler og rosiner.
Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
Kok ris etter anvisning på pakken. Ha tyrkisk krydder i kokevannet.
Kutt kyllingen i biter, behold fettet. Det vil gi en god smak til sausen. Ha kyllingen og ønsket mengde garam masala-krydder i en brødpose, og bland alt godt sammen. La kyllingen marinere i minimum 5 minutter.
Hakk rødløk, kutt blomkål i små buketter og skyll spinaten.
Varm opp en vid kjele, tilsett smør og brun kyllingen. Tilsett rødløk, og la det hele surre til løken er blank. Tilsett kormapaste. Husk at denne pasten inneholder nøtter. Start med et halvt glass, og tilpass styrken til din familie underveis i kokingen. Ha i seterrømme og vann. La det hele koke i omtrent 10 minutter.
Tilsett blomkål i gryta når det gjenstår 5 minutter av koketiden, og vend inn spinaten rett før servering (se tips).
Pensle nanbrødene med litt vann, og varm dem forsiktig i ovnen i 2–3 minutter.
Server indisk korma med blomkål, spinat, krydderris, nan og raita. Del sitronen i båter og server til.
God middag!