Kyllingfilet med pasta og mozzarella

Kyllingfilet med pasta og mozzarella

Ny oppskrift
Under 25 min
8 Ingredienser

Ingredienser

1 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Salt
    • smør
    • solsikke-/rapsolje
    • tørket oregano, basilikum eller timian
    • vann
    Løk
    ½ stk
    Hvitløk
    1 fedd
    Solsikke-/rapsolje
    1 ss
    Squash
    ½ stk
    Hakkede tomater
    1 boks
    Vann
    2 dl
    Salt
    Tørket oregano, basilikum eller timian
    1-2 ts
    Penne
    100-150 g
    Salt
    Kyllingfilet uten skinn
    250 g
    Salt
    Solsikke-/rapsolje
    1 ss
    Smør
    1 ss
    Tobladssalat
    ½ pakke
    Mozzarella
    1 pakke
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Du kan også ettersteke kyllingfiletene i stekeovnen ved 180 grader i omtrent 7–15 minutter. Sett et steketermometer i kyllingen der den er på sitt tykkeste og stek videre i ovnen til den har en kjernetemperatur på 65 grader. La kyllingen hvile i 5–10 minutter før du skjærer den opp i fine skiver. Da vil temperaturen ligge rundt 68–70 grader, som er fint for kyllingbryst.

    Finhakk løk og hvitløk, og kutt squash i terninger. Fres løk og hvitløk i en gryte med litt olje til løken er blank. Tilsett squash, hakkede tomater og vann. La alt putre i omtrent 10 minutter. Smak til tomatsausen med salt, pepper og urter.
    Sett over en stor kjele med rikelig, lettsaltet vann til koking av pasta. Kok pastaen såkalt al dente, altså med en fast kjerne. Det tar omtrent 10–11 minutter. Hell av vannet.
    Krydre kyllingbrystene med salt og pepper. Stek dem i en panne med olje i 2 minutter på hver side i en middels varm stekepanne til de er gylne. Etterstek dem deretter på lav varme under lokk i 5–10 minutter til de er gjennomstekte. Tilsett smør mot slutten av steketiden. La kyllingen hvile i 5–10 minutter før du skjærer den opp i fine skiver (se tips).
    Skyll salaten og ha den i en bolle. Klipp opp posen med mozzarella og hell av vannet. Ta mozzarellaen ut av posen og del den i grove biter. Bland mozzarellaen i salaten eller ha den over pastaen.
    Server kyllingfilet med pasta, tomatsaus, grønn salat og mozzarella.
    Bland sammen pasta, kylling og tomatsaus. Ha blandingen i en ildfast form, dryss over litt ost og stek til osten er smeltet og gyllen.
    God middag!