Kylling i sursøt saus

Kylling i sursøt saus

Ny oppskrift
Under 25 min
5 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Grønnsaksbuljongterning
    • salt
    • solsikke-/rapsolje
    • vann
    Byggkorn
    125 g
    Vann
    3 dl
    Grønnsaksbuljongterning
    ½ stk
    Brokkoli
    ½ stk
    Kyllingoverlår uten skinn og ben
    350 g
    Solsikke-/rapsolje
    2 ss
    Sursøt saus
    1 pakke
    Salt
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    For å gi retten et lite sting, tilsett gjerne fersk chili og ferskpresset limesaft. Ristede sesamfrø, gresskarkjerner eller cashewnøtter kan også være godt i denne retten.

    Skyll bygget i kaldt vann og ha det i en vid kjele. Tilsett vann og litt salt, eventuelt også en terning buljong, kok opp, rør om og la det forsiktig koke på lav varme under lokk i 15–20 minutter. Sett kjelen til side og la bygget etterdampe i minimum 5 minutter, fortsatt under lokk. Vend om rett før servering.
    Del brokkoli i buketter og skjær kyllingen i strimler.
    Forvarm en stor stekepanne eller vid kjele. Ha olje i pannen og stek kyllingstrimlene gylne. Ha i brokkolibukettene og stek videre i 3–4 minutter samtidig som du vender om.
    Ha til slutt i sursøt saus. La det hele småkoke i 2–3 minutter, til alt er gjennomvarmt. Rør underveis så sausen ikke svir seg. Smak til med salt og pepper (se tips).
    Server kylling i sursøt saus med byggkorn.
    God middag!