Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Grønnsaksbuljongterning
- salt
- solsikke-/rapsolje
- vann
Byggkorn
125 g
Vann
3 dl
Grønnsaksbuljongterning
½ stk
Brokkoli
½ stk
Kyllingoverlår uten skinn og ben
350 g
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Sursøt saus
1 pakke
Salt
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
For å gi retten et lite sting, tilsett gjerne fersk chili og ferskpresset limesaft. Ristede sesamfrø, gresskarkjerner eller cashewnøtter kan også være godt i denne retten.
Skyll bygget i kaldt vann og ha det i en vid kjele. Tilsett vann og litt salt, eventuelt også en terning buljong, kok opp, rør om og la det forsiktig koke på lav varme under lokk i 15–20 minutter. Sett kjelen til side og la bygget etterdampe i minimum 5 minutter, fortsatt under lokk. Vend om rett før servering.
Del brokkoli i buketter og skjær kyllingen i strimler.
Forvarm en stor stekepanne eller vid kjele. Ha olje i pannen og stek kyllingstrimlene gylne. Ha i brokkolibukettene og stek videre i 3–4 minutter samtidig som du vender om.
Ha til slutt i sursøt saus. La det hele småkoke i 2–3 minutter, til alt er gjennomvarmt. Rør underveis så sausen ikke svir seg. Smak til med salt og pepper (se tips).
Server kylling i sursøt saus med byggkorn.
God middag!