Kjøttboller med stekte grønnsaker og ovnsbakte poteter
Ny oppskrift
Under 25 min
6 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Melk·
- Soya
Basisvarer:
- Salt
- solsikke-/rapsolje
Poteter
500 g
Rød paprika
1 stk
Gulrot
2 stk
Løk
½ stk
Solsikke-/rapsolje
1 ss
Salt
Kjøttboller
1 pakke
Middagsyoghurt
1 pakke
Salt
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Varm kjøttbollene i en stekepanne om du heller vil servere dem for seg selv.
Varm opp ovnen til 220 grader varmluft.
Vask potetene, kutt dem i båter og ha dem over i en ildfast form. Skjær paprika i tynne strimler. Skrell gulrøttene og kutt dem i skiver. Skjær løk i båter.
Bland grønnsakene godt inn med potetene og ha på olje, salt og pepper. Bak poteter og grønnsaker møre. Det tar omtrent 25–30 minutter. Vend om underveis for å få en jevnere steking.
Når poteter og grønnsaker har stått i 15 minutter, bland inn kjøttbollene og sett formen tilbake i ovnen. Stek videre i omtrent 15 minutter, til grønnsaker og poteter er møre og kjøttbollene er gjennomvarme.
Bland middagsyoghurt med salt, pepper og gjerne litt sitronsaft om du har det.
Server kjøttboller med poteter, grønnsaker og yoghurtdressing.
God middag!