Lettsaltet torsk med egg- og dillsmør, poteter og blomkål

Lettsaltet torsk med egg- og dillsmør, poteter og blomkål

Ny oppskrift
Under 35 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Egg
    ·
  • Fisk

Basisvarer:
  • Olivenolje
  • pepper
  • salt
  • smør
Poteter
400 g
Blomkål
½–1 stk
Gulrøtter
2 stk
Lettsaltet torskefilet
450 g
(Fisk)
Olivenolje
1 ss
Smør
2–3 ss
Dill
1 pakke
Egg
1–2 stk
(Egg)
Sitron
½ stk
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan presse de kokte eggene gjennom en grovmasket sil, grovhakke med kniv, eller dele dem med en eggdeler.

Varm opp stekeovnen til 180 grader varmluft. Kok opp en liten kjele med vann til eggene.
Kok opp poteter i lettsaltet vann, og la dem småkoke seg møre. Det tar omtrent 20–25 minutter. Skrell gulrøttene. Kutt gulrøttene i skiver, og del blomkålen i buketter. Kok grønnsakene sammen med potetene de siste 3–4 minuttene. Hell av vannet, og dekk med lokk.
Skyll fisken i kaldt vann, og tørk den med kjøkkenpapir. Legg fisk i en ildfast form, ha på olivenolje, og krydre lett med pepper. Salt trengs ikke, da fisken er saltet fra før. Sett formen i ovnen, og bak fisken i 8–12 minutter. Fisken er klar når den flaker seg ved et lett trykk med fingeren.
Kok eggene i 8–10 minutter. Kjøl dem ned i rennende kaldt vann, skrell dem og del dem i mindre biter (se tips).
Smelt smør i en kjele. Skyll, tørk, og finhakk dillen. Tilsett finhakket dill og kokt egg. Hold egg- og dillsmøret varmt frem til servering.
Del sitronen i båter.
Server lettsaltet torsk med kokte poteter, blomkål, gulrøtter, sitron i båter og egg- og dillsmør.
God middag!