Bakt torskefilet med smørstekte grønnsaker og hummersaus

Bakt torskefilet med smørstekte grønnsaker og hummersaus

Ny oppskrift
Under 30 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Skalldyr
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Pepper
  • salt
  • smør
Poteter
400 g
Torskefilet
375 g
(Fisk)
Purreløk
1 stk
Hodekål
300 g
Sukkererter
1 pakke
Smør
2 ss
Sitron
½-1 stk
Hummersaus
1 pose
(Skalldyr, Fisk, Melk, Laktose)
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Fisken kan bakes i en ildfast form med hummersausen over.

Forvarm stekeovnen til 180 grader varmluft. 
Kok opp poteter i lettsaltet vann, og skru ned til medium varme. La potetene trekke seg møre i omtrent 20–25 minutter.
Skyll fisken i kaldt vann, og tørk den med kjøkkenpapir. Legg fisken i en ildfast form, og krydre den med litt salt og pepper. Sett formen i ovnen, og bak fisken i 8–10 minutter (se tips). Steketiden avhenger av tykkelsen på fisken. Den er ferdig når den flaker seg ved et lett trykk med fingeren.
Del purreløken på langs, og skyll den nøye. Kutt purreløk og hodekål i strimler. Skyll sukkerertene, og del dem i to. Forvarm en stekepanne, og ha i grønnsaker, smør og 1/2 dl vann. Kok opp under lokk, og vend om. Krydre med salt og pepper.
Varm opp hummersausen i en liten kjele under omrøring. Del sitron i båter.
Server bakt torsk med smørstekte grønnsaker, kokte poteter, sitronbåter og hummersaus.
God middag!