Quesadillas med tomatstekte kikerter, mangosalsa og guacamole
Ny oppskrift
Under 30 min
12 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Aluminiumsfolie (kan sløyfes)
- olje
- pepper
- salt
Mango
1 stk
Rødløk
½ stk
Lime
½–1 stk
Rødløk
½ stk
Kinesisk hvitløk
½ stk
Klasetomat
1 stk
Kikerter
1 pakke
Three spice
½ pakke
Fullkornstortillaer
1 pakke
Revet mozzarella
100 g
Guacamole
1 pakke
Koriander
1 bunt
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Har du litt nøtter i skapet? Strø dem over de tomatstekte kikertene før servering!
Skrell mango, fjern stenen, og kutt mangokjøttet i små terninger. Finhakk rødløk. Ha mango og halvparten av rødløken i en liten bolle, og vend det godt sammen. Smak til med limesaft. Spar litt lime til kikertene.
Skrell og finhakk hvitløk. Kutt tomat i terninger. Sil vannet av kikertene, og skyll dem i kaldt vann. Grovhakk koriander.
Varm opp en tykkbunnet gryte til høy varme, og tilsett litt olje. Stek rødløk, hvitløk og kikerter i 2–3 minutter. Ha i tomat, og krydre med tacokrydder, salt og pepper. Stek videre i et lite minutt. Press over litt limesaft.
Legg en tortilla i en varm stekepanne uten olje. Strø over mozzarella, og legg en tortilla oppå osten. Stek quesadillaen i 1–2 minutter på hver side. Gjør dette med alle tortillaene. Hold dem gjerne varme under aluminiumfolie, og del dem i små «pizzastykker» før servering.
Server quesadillas med tomatstekte kikerter, mangosalsa, guacamole og koriander.
God middag!