Fiskekaker med gulrotpuré og ertesmør
Ny oppskrift
Under 30 min
6 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Melk
- olje
- pepper
- salt
- smør
- soyasaus
Poteter
400 g
Fiskekaker
480 g
Gulrøtter
400 g
Melk
½ dl
Smør
1 ss
Purreløk
½ stk
Kryddersmør
1 pakke
Erter
125 g
Soyasaus
1 ss
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Legg fiskekakene i en ildfast form. Tilsett ½ dl vann i formen, og dekk over med aluminiumsfolie. Sett formen i ovnen, og varm fiskekakene til de er gjennomvarme, det tar ca. 15 minutter. Server gjerne gulrøttene i skiver, om du ikke ønsker puré. Har du en sitron til overs, kutt den i båter og server til.
Varm opp ovnen til 200 grader varmluft, og kok opp en kjele med vann til gulrøtter.
Sett over poteter til koking, og kok til de er møre. Det tar omtrent 20–25 minutter.
Ha olje i en middels varm stekepanne, og stek fiskekaker i 2–3 minutter på hver side. (Se tips.)
Skrell gulrøttene, og kutt dem i skiver. Kok gulrotskivene til de er møre. Hell av vannet, og kjør sammen gulrøtter og melk med en stavmikser til du får en jevn puré. Bland inn smør, og smak til med salt og pepper (se tips).
Del purre på langs, skyll godt og del den i skiver. Smelt kryddersmør i en kjele, og ha i purren. La purren trekke i kryddersmøret på medium lav varme i 4–5 minutter, og tilsett erter. La ertene trekke i smøret i 2 minutter. Tilsett soyasaus rett før servering.
Server fiskekaker med gulrotpuré, kokte poteter, purre og ertesmør.
God middag!