Pasta farfalle med skinke og tomatsaus

Pasta farfalle med skinke og tomatsaus

Ny oppskrift
Under 25 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Egg
    ·
  • Gluten

Basisvarer:
  • Extra virgin olivenolje
  • salt
  • solsikke-/rapsolje
  • sukker
  • vann
Liste
Liste
Bilder
Pasta farfalle
250 g
(Gluten)
Salt
Salt
Extra virgin olivenolje
2 ss
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Vann
2 dl
Sukker
1 ts
Salt
Løk
1 stk
Salt
Salt
Kokt skinke i strimler
200 g
Extra virgin olivenolje
2 ss
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Tomatpesto
1 pakke
(Egg, Laktose)
Hakkede tomater
1 boks
Vann
2 dl
Sukker
1 ts
Salt
Brokkoli
1 stk
Salt
Salt
Extra virgin olivenolje
2 ss
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Parmesan
½ pakke
Vann
2 dl
Sukker
1 ts
Salt
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Sett over en stor kjele med lettsaltet vann til koking av pasta, og kok opp en kjele med lettsaltet vann til brokkoli.
Tilpass mengden pasta til din familie. Pastaen skal kokes al dente, altså med en fast kjerne, i omtrent 12–13 minutter. Hell av vannet og vend inn litt olivenolje.
Hakk løken, varm opp en stekepanne med olje og stek løken på middels varme til den er blank. Tilsett skinke, tomatpesto, hakkede tomater og vann. La det hele småkoke i 5 minutter. Smak til med sukker, salt og pepper.
Kutt brokkoli i buketter, skrell stilken og kutt den i staver. Kok brokkolien i 3–4 minutter. Alternativt kan du koke brokkolien sammen med pastaen de 3–4 siste minuttene av koketiden. Hell av vannet.
Bland sausen og brokkolien inn i pastaen og server med revet parmesan (se tips) og kvernet sort pepper.
Denne retten kan også serveres som en pastagrateng. Bland sammen pasta, saus og brokkoli og ha det over i en ildfast form. Dryss over revet ost og stek den i ovnen til osten er smeltet og gyllen.
God middag!