Steinsopprisotto med kylling og bakte grønnsaker
Ny oppskrift
Under 30 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Egg·
- Sennep·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
- vann
Risottoris
150 g
Banansjalottløk
1 stk
Hønsebuljong
1 pakke
sopp-/porcinipulver
1 pakke
Grana Padano
1 stk
Skivet kyllingfilet
350 g
Middelhavskrydder
¼–½ pakke
Klasetomat
1 stk
Brokkoli
½ stk
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Vend gjerne inn litt smør i risottoen før servering for en ekstra kremet konsistens.
Varm opp stekeovnen til 230 grader.
Skrell og finhakk banansjalottløk. Varm opp en stor kjele med litt olje til høy varme, og stek løk, risottoris og steinsopppulveret i 1–2 minutter til løken og risen er blank. Tilsett 4–5 dl vann, steinsoppulver og hønsebuljong, og la det hele koke i ca. 15 minutter. Kok risottoen på høy varme de første 10 minuttene, og på middels varme de siste 5 minuttene. Rør om innimellom, spesielt mot slutten, så det ikke svir seg. Tilsett ekstra væske om den blir for tørr.
Kutt brokkoli i små buketter, og tomaten i terninger. Fordel brokkoli og tomat i en ildfast form. Vend inn litt olje, salt og pepper og bak grønnsakene i ovnen i ca. 15 minutter.
Varm opp en stor stekepanne med litt olje til middels høy varme. Stek kyllingskivene i 2–3 minutter på hver side, eller til de er gjennomstekt. Krydre med middelhavskrydder, litt salt og pepper.
Vend inn en finrevet Grana Padano i risottoen før servering. Smak til med salt og pepper.
Server steinsopprisotto med kylling, bakte tomater og brokkoli.
God middag!