Svinekoteletter med fløtegratinerte poteter, blomkål og brokkoli

Svinekoteletter med fløtegratinerte poteter, blomkål og brokkoli

Ny oppskrift
Under 30 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
  • smør
Poteter
400 g
Kremfløte
2 dl
(Melk, Laktose)
Kruspersille
1 pakke
Magre svinekoteletter
500 g
Gul løk
1 stk
Potetkrydder
1 pakke
(Sulfitt)
Brokkoli
½ stk
Blomkål
1 stk
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Hvis du har litt ost i kjøleskapet, riv den over potetene. Ha gjerne litt finhakket hvitløk i formen, hvis du har. Tilsett en skvett soyasaus og/eller sennep i stekepannen mot slutten av steketiden. Da får du en rask og smakfull sjysaus.

Varm ovnen til 220 grader varmluft.
Del poteter i tynne skiver. Smør en stor ildfast form med litt olje. Fordel potetene i formen, hell over fløte og krydre med salt og pepper. (se tips). Stek fløtepotetene i 20–25 minutter.
Kutt løk i skiver. Varm opp en stekepanne til medium pluss varme, og ha i olje. Stek kotelettene i 4–5 minutter på den ene siden. Tilsett løken, og la den steke med kotelettene. Krydre med potetkrydder og litt salt. Skru ned temperaturen litt, snu kotelettene og ha i en spiseskje smør, som du øser over kjøttet. Stek alt i ytterligere 4–5 minutter, eller til kotelettene er gjennomstekte (se tips).
Kutt brokkoli og blomkål i små buketter, og kok dem i 3–4 minutter i lettsaltet vann. 
Vask, rist av vannet og finhakk persille. 
Server stekte koteletter med sjy fra stekepannen, fløtegratinerte poteter, brokkoli og blomkål. Dryss over finhakket persille ved servering. 
God middag!