Roede
Pannestekt laks med quinoasalat grønnkål, brokkoli og chimichurri
Ny oppskrift
Under 25 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Fisk·
- Selleri
Basisvarer:
- Olivenolje
- olje eller margarin
- pepper
- salt
Koriander og kruspersille
1 pakke
Kinesisk hvitløk
¼ stk
Olivenolje
1 dl
Sitron
½ stk
Grønnsaksmiks med grønnkål
200 g
Rødløk
1 stk
Stangselleri
½ pakke
Ferdigkokt quinoa
200 g
Laksefilet
325 g
Olje eller margarin
1 ss
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Chimichurri er en kald saus fra Sør- og Mellom-Amerika. Den passer til både kjøtt, fisk og vegetarretter. Bruk gjerne fersk chili, sjalottløk og rødvinsseddik i dressingen. Hell den i et rent kjøkkenglass, og oppbevar den i kjøleskapet. En yoghurt eller kesambasert dressing passer også fint til denne retten.
Kok opp en kjele med lettsaltet vann til grønnsaker.
Skyll og tørk urtene. Finhakk hvitløk. Kjør sammen koriander, kruspersille, hvitløk og olivenolje med en stavmikser. Smak til med sitronsaft, salt og pepper (se tips).
Kok grønnsaksmiksen i 2 minutter, hell av vannet og la den renne godt av seg. Finhakk rødløk, og kutt stangsellerien i tynne skiver. Vend grønnsaksmiksen, finhakket rødløk og stangselleri inn i quinoaen. Vend inn halvparten av chimichurrien i salaten, og server resten ved siden av. Smak til med litt salt og pepper.
Skyll laksen i kaldt vann, og tørk av den. Krydre stykkene med salt og pepper. Forvarm en stekepanne til medium pluss varme, og ha i olje/margarin. Stek fisken i 3–4 minutter på hver side, eller til den har en lett rosa kjerne.
Server pannestek laks med quinoasalat, grønnsaker og chimichurri.
125 g Quinoasalat: 250 g Chimichurri: 2 ts Energiinnhold: ca. XXX (520) kcal. For deg som registrerer måltidene i Roede-appen eller roede.com, registrer middagen i porsjoner: 1. Søk etter oppskrift 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).
God middag!