Kyllingbryst med bakt pastinakk, ristet grønnkål og kremet estragonsaus
Ny oppskrift
Under 30 min
13 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
- smør
- vann
Grønnkål
100 g
Lime
½ stk
Rødløk
1 stk
Søtpotet
1 stk
Pastinakk
1 stk
Poteter
400 g
Kinesisk hvitløk
¼ stk
Lime
½ stk
Kyllingfilet med skinn
380 g
Kinesisk hvitløk
¼ stk
Estragon
2–3 stilk
Vann
2 dl
Crème fraîche
150 g
Hønsebuljong
½ pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Har du et steketermometer, sett det i kyllingen der den er på sitt tykkeste. Stek kyllingen i ovnen til den har en kjernetemperatur på 65 grader. La kyllingen hvile i minst 5 minutter før du skjærer den opp i skiver. Da vil temperaturen ligge rundt 70 grader, som er fint for kyllingbryst.
Varm opp ovnen til 210 grader varmluft.
Skyll, tørk og rens grønnkål for stilker. Den skal stekes i steg 6. Skrell løk, pastinakk og søtpoteter. Skyll poteter i vann. Kutt pastinakken, søtpotetene og potetene i tykke skiver. Kutt rødløk i båter. Du kan velge å beholde søtpotetskallet på, men da må det vaskes godt. Rens og finhakk en ¼ hvitløk.
Legg rødløken, søtpotetene, potetene og pastinakken i en ildfast form. Vend inn finhakket litt hvitløk, limesaft, olje, salt og pepper. Sett formen i ovnen på midterste rille, og bak grønnsakene til de er møre, i 20–25 minutter.
Krydre kyllingfileter med salt og pepper. Forvarm en stekepanne til medium høy varme. Brun kyllingen i olje, og avslutt med en spiseskje smør, som du øser over kyllingen. Legg kyllingen på toppen av grønnsakene når det gjenstår 10–14 minutter av steketiden (se tips). Kok gjerne ut stekepannen med ½ dl vann, og tilsett vannet i formen.
Finhakk ¼ hvitløk og estragon. Stek dette blankt i en liten kjele med olje. Tilsett hønsebuljong og vann, og visp inn crème fraîche. Kok opp, og smak til med salt, pepper. Tilsett eventuelt mer estragon (se tips).
Stek grønnkål raskt i pannen med litt olje. Pass på, det kan sprute litt fra oljen. Tilsett 1–2 ss smør, litt limesaft, salt og pepper. Vend om, og sett det til side.
Server kyllingbryst med bakte grønnsaker, ristet grønnkål og kremet estragonsaus.
God middag!