Kremet pasta fusilli med skinke og brokkoli
Ny oppskrift
Under 20 min
7 Ingredienser
Ingredienser
1 pers
1 pers
Allergener:
- Laktose·
- Gluten
Basisvarer:
- Extra virgin olivenolje
- grønnsaksbuljongterning
- grovkvernet sort pepper
- salt
- solsikke-/rapsolje
- vann
Pasta fusilli
100-150 g
Salt
Extra virgin olivenolje
1 ss
Sjalottløk
1 stk
Solsikke-/rapsolje
1–2 ss
Skinke i strimler
200 g
Rømmemiks
1 pakke
Grønnsaksbuljongterning
¼ stk
Salt
Vann
½–1 dl
Brokkolibuketter
150 g
Salt
Sukkererter
½ pakke
Parmesan
50 g
Grovkvernet sort pepper
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ha pasta, grønnsaker og saus i en ildfast form. Strø over revet ost og stek formen i ovnen til osten er smeltet og gyllen. Slik får du en enkel og deilig pastaform.
Sett over en stor kjele med lettsaltet vann til koking av pasta. Kok også opp en kjele med lettsaltet vann til brokkoli.
Tilpass mengden pasta til din familie. Kok pastaen såkalt al dente, altså med en fast kjerne. Det tar omtrent 12–13 minutter. Hell av vannet og vend inn litt olivenolje.
Finhakk sjalottløk. Varm opp en stekepanne med olje og stek løken på middels varme til den er blank. Tilsett skinke, rømmemiks og ferdigblandet buljong. La det hele småkoke i 5 minutter. Smak til med salt og pepper.
Kok brokkolibukettene i 3–4 minutter. Du kan eventuelt koke dem sammen med pastaen de siste 3–4 minuttene av pastaens koketid. Hell av vannet. Kutt sukkererter i biter.
Bland saus, brokkoli og sukkererter inn i pastaen og server med revet parmesan og kvernet sort pepper.
Ha restene av pastaen i en ildfast form. Strø over revet ost, sett formen i ovnen og stek til osten er smeltet og gyllen. Enkel og deilig pastaform.
God middag!