Chorizokjøttboller i tomatsaus med potetmos
Ny oppskrift
Under 25 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Balsamicoeddik
- extra virgin olivenolje
- hvitløk
- salt
- solsikke-/rapsolje
- sukker
Potetmos
500 g
Løk
1/2 stk
Sellerirot
1/4 stk
Hvitløk
1 fedd
Rød chili
1/2-1 stk
Solsikke-/rapsolje
2-3 ss
Hakkede tomater
1 boks
Salt
Sukker
1-2 ss
Svinekjøttdeig med chorizo
350 g
Salt
Solsikke-/rapsolje
3 ss
Tobladssalat
50 g
Tomat
1 stk
Sukkererter
1/2 pakke
Extra virgin olivenolje
2 ss
Balsamicoeddik
1 ss
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Dypp en skje i lunket vann og form kjøttbollene i hånden ved hjelp av skjeen. Da blir kjøttbollene enklere å forme og de henger ikke fast i hånden din.
Kok opp en stor kjele med vann. Legg posen med potetmos i det kokende vannet og la den små koke i omtrent 15 minutter.
Kutt løk og sellerirot i terninger, og finhakk hvitløk og ønsket mengde chili. Varm opp en kjele med olje, og stek løk, sellerirot, hvitløk og chili til løken er blank.
Ha over hakkede tomater. Smak til med salt, pepper og sukker, og gjerne litt urter om du har det. La sausen småkoke.
Form kjøttboller av kjøttdeigen (se tips) og varm opp en stekepanne med olje. Brun kjøttbollene på alle sider og ha dem over i sausen etter hvert som de er ferdige. La kjøttbollene trekke i sausen i 5–10 minutter.
Ha salaten i en bolle. Kutt tomat i terninger og sukkererter i strimler. Ha det over i salatbollen. Vend inn olivenolje og balsamico rett før servering.
Løft posen med potetmos opp av vannet, hold i den med et kjøkkenhåndkle og klipp opp på toppen. Hell potetmosen forsiktig over i et serveringsfat.
Server kjøttboller i tomatsaus med potetmos og grønn salat.
Ha kjøttboller og saus i en ildfast form. Legg potetmosen over og strø over revet ost. Stek formen i ovnen til osten er gyllen.
God middag!