Chorizokjøttboller i tomatsaus med potetmos

Chorizokjøttboller i tomatsaus med potetmos

Ny oppskrift
Under 25 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Balsamicoeddik
    • extra virgin olivenolje
    • hvitløk
    • salt
    • solsikke-/rapsolje
    • sukker
    Potetmos
    500 g
    Løk
    1/2 stk
    Sellerirot
    1/4 stk
    Hvitløk
    1 fedd
    Rød chili
    1/2-1 stk
    Solsikke-/rapsolje
    2-3 ss
    Hakkede tomater
    1 boks
    Salt
    Sukker
    1-2 ss
    Svinekjøttdeig med chorizo
    350 g
    Salt
    Solsikke-/rapsolje
    3 ss
    Tobladssalat
    50 g
    Tomat
    1 stk
    Sukkererter
    1/2 pakke
    Extra virgin olivenolje
    2 ss
    Balsamicoeddik
    1 ss
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Dypp en skje i lunket vann og form kjøttbollene i hånden ved hjelp av skjeen. Da blir kjøttbollene enklere å forme og de henger ikke fast i hånden din.

    Kok opp en stor kjele med vann. Legg posen med potetmos i det kokende vannet og la den små koke i omtrent 15 minutter.
    Kutt løk og sellerirot i terninger, og finhakk hvitløk og ønsket mengde chili. Varm opp en kjele med olje, og stek løk, sellerirot, hvitløk og chili til løken er blank.
    Ha over hakkede tomater. Smak til med salt, pepper og sukker, og gjerne litt urter om du har det. La sausen småkoke.
    Form kjøttboller av kjøttdeigen (se tips) og varm opp en stekepanne med olje. Brun kjøttbollene på alle sider og ha dem over i sausen etter hvert som de er ferdige. La kjøttbollene trekke i sausen i 5–10 minutter.
    Ha salaten i en bolle. Kutt tomat i terninger og sukkererter i strimler. Ha det over i salatbollen. Vend inn olivenolje og balsamico rett før servering.
    Løft posen med potetmos opp av vannet, hold i den med et kjøkkenhåndkle og klipp opp på toppen. Hell potetmosen forsiktig over i et serveringsfat.
    Server kjøttboller i tomatsaus med potetmos og grønn salat.
    Ha kjøttboller og saus i en ildfast form. Legg potetmosen over og strø over revet ost. Stek formen i ovnen til osten er gyllen.
    God middag!