Tomatbakt torsk med gnocchi og brokkoli

Tomatbakt torsk med gnocchi og brokkoli

Ny oppskrift
Under 25 min
7 Ingredienser

Ingredienser

1 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Egg
    ·
  • Gluten
    ·
  • Fisk

Basisvarer:
  • Extra virgin olivenolje
  • hvitløk
  • salt
  • smør
Torskefilet
200 g
(Fisk)
Salt
Tomatpesto
1/2 pakke
(Egg, Laktose)
Extra virgin olivenolje
2-3 ss
Rødløk
1/4 stk
Hvitløk
1 fedd
Sitron
1/2 stk
Gnocchi
250 g
(Gluten, Sulfitt)
Smør
2 ss
Salt
Parmesan
1/2 pakke
Brokkolibuketter
150 g
Salt
Smør
1 ss
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan eventuelt blande noe av den revne parmesanen i tomatpestoen som du smører på torsken.

Varm opp ovnen til 210 grader varmluft.
Kok opp en kjele med vann til brokkoli og en stor kjele med vann til gnocchi.
Ha pestoen i en liten bolle. Rør inn olivenolje slik at pestoen løser seg opp. Finhakk rødløk og hvitløk, og bland det inn. Smak til med sitronsaft, salt og pepper (se tips).
Krydre fisken med salt og pepper, og legg den på et oljet stekebrett eller i en oljet ildfast form. Fordel tomatpestoen utover fisken. Sett brettet i ovnen og bak fisken i omtrent 12 minutter. Sjyen som dannes i bunnen fungerer som saus til retten.
Kok gnocchi i 2 minutter, eller til de flyter opp. Hell av vannet i et dørslag og la gnocchiene renne av seg. Stek dem deretter gylne i en stekepanne med smør. Avslutt med litt salt, pepper og revet parmesan.
Kok brokkolibukettene i 3–4 minutter. Hell av vannet og ha på smør.
Server tomatbakt torsk med brokkoli og gnocchi.
tilbered gnocchi son nevnt over og vend inn tomatpesto, strimlet skinke eller kylling. Bruk det du har. Vips en deilig lunsj.
God middag!