Hjertesalatwrap med teriyakikjøttdeig, tomat- og eplesalsa og syltet rødløk
Ny oppskrift
Under 20 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Sulfitt·
- Egg·
- Sennep·
- Hvete·
- Soya
Basisvarer:
- Eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
- pepper
- salt
- sukker
Hjertesalat
1 stk
Rødløk
1 stk
Lime
1 stk
Tomat
1 stk
Rødt eple
1 stk
Koriander
1 bunt
Kjøttdeig av svin og storfe
350 g
Teriyakisaus
100 g
Chilimajones
85 g
Vårløk
1 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan også servere kokt ris til retten, hvis du ønsker det!
Kutt stilken av hjertesalat, og ta salatbladene fra hverandre, men behold dem hele. Skyll og tørk salatbladene lett, og legg dem i en serveringsskål.
Skrell rødløk. Kutt den i to på langs, deretter i så tynne skiver du klarer. Tilsett 1 teskje sukker, 1 teskje eddik og saft fra en halv lime, og gni det inn i løken med hendene.
Skyll eplet og tomaten, og kutt både tomaten og eplet i små terninger. Finhakk koriander. Bland tomaten, eplet og korianderen sammen i en serveringsskål, og skvis inn resten av limen og krydre med salt og pepper.
Varm opp en stekepanne til full varme, og tilsett litt olje. Stek kjøttdeig i ca. 1 minutt på hver side, slik at det dannes en stekeskorpe. Hakk opp kjøttdeigen med en stekespade. Ha så i teriyakisaus, og la det surre i et par minutter så sausen trekker inn i kjøttet.
Finhakk vårløk, og ha den i en skål.
Server teriyakikjøttet med hjertesalatblader, chilimajones, vårløk, tomatsalsa og syltet rødløk!
God middag!