Köfte med hjemmelaget hummus og tomatsalat
Ny oppskrift
Under 35 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Sennep·
- Hvete·
- Melk·
- Selleri
Basisvarer:
- Olivenolje
- olje
- pepper
- salt
- vann
Kikerter
1 pakke
Vann
2–4 ss
Sitron
½ stk
Kinesisk hvitløk
¼–½ stk
Tyrkisk krydder
1 pakke
Kebabkjøttdeig
350 g
Klasetomater
1 stk
Rødløk
½–1 stk
Hjertesalat
1 stk
Olivenolje
2 ss
Fullkornstortillaer
4 stk
Hvitløksdressing
1 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Köfte er en velkjent kebabvariant som har opphav i Tyrkia og rundt Middelhavet. Kjøttretten selges på hvert eneste gatehjørne. Denne farsen består av lam- og svinekjøttdeig, og er tilsmakt med krydder. Om du ikke har tid til å lage hummus, kan kikertene blandes inn i salaten, eller stekes i en stekepanne med hvitløk og krydres med tyrkisk krydder. Har du sesampaste (tahini), tilsett ca. 1 spiseskje i hummusen.
Varm opp stekeovnen til 180 grader varmluft.
Hell laken av kikertene, og skyll dem i kaldt vann. Skrell hvitløk. Kjør kikertene, vann, hvitløk og tyrkisk krydder til en jevn og smørbar masse. Du kan bruke en foodprosessor eller en stavmikser. Smak til med saften fra ½ sitron, litt salt og pepper (se tips).
Rull kebabdeigen til små kjøttboller. Stek bollene i på alle sider, i en middels varm stekepanne i olje. Det tar om 8–10 minutter til de er gjennomstekte. Kjøttet kan også stekes som kjøttdeig, og deles i mindre biter. Det går litt raskere.
Kutt tomat i skiver og rødløk i tynne strimler. Skyll rødløken i litt kaldt vann, det gjør at smaken blir mildere. Skyll, tørk og finhakk hjertesalaten. Bland sammen grønnsakene til en salat, eller server dem hver for seg på en tallerken. Fordel litt oliven over, og krydre med litt nykvernet pepper før servering.
Pakk tortillalefsene inn i aluminiumsfolie, og varm dem i ovnen i 4–5 minutter før servering.
Server köfte – tyrkiske kjøttboller – i rull med hjemmelaget hummus, tomatsalat og hvitløksdressing.
God middag!