Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Flatbrød
- hvetemel
- kjøttbuljongterning
- salt
- smør
- solsikke-/rapsolje
- vann
Stekepølse
400 g
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Gulrot i terninger
200 g
Kålrot i terninger
125 g
Sellerirot
¼ stk
Hvetemel
1 ss
Kjøttbuljongterning
½ stk
Vann
3 dl
Purre
½ stk
Sous vide-poteter
400 g
Salt
Kruspersille
½ pakke
Flatbrød
Smør
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Server gjerne litt grov sennep ved siden av.
Del purren på langs, skyll den godt og del den i skiver. Skrell sellerien og kutt den i terninger. Kutt potetene i fire eller seks, avhengig av størrelse. Del pølsene i halvmåner. Finhakk persille.
Varm opp en kjele med litt olje. Brun pølsene i kjelen, og tilsett gulrot, kålrot, sellerirot og hvetemel. Rør godt.
Tilsett vann, kjøttbuljong og purre. La det hele småkoke i 10 minutter. Ha i potetbitene og la det hele småkoke i 10 minutter til.
Smak til med salt og pepper. Husk at buljong som regel inneholder en del salt, så vær forsiktig med saltet.
Dryss over hakket persille, og server med flatbrød og smør.
God middag!