Pølselapskaus

Pølselapskaus

Ny oppskrift
Under 25 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Flatbrød
    • hvetemel
    • kjøttbuljongterning
    • salt
    • smør
    • solsikke-/rapsolje
    • vann
    Stekepølse
    400 g
    Solsikke-/rapsolje
    2 ss
    Gulrot i terninger
    200 g
    Kålrot i terninger
    125 g
    Sellerirot
    ¼ stk
    Hvetemel
    1 ss
    Kjøttbuljongterning
    ½ stk
    Vann
    3 dl
    Purre
    ½ stk
    Sous vide-poteter
    400 g
    Salt
    Kruspersille
    ½ pakke
    Flatbrød
    Smør
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Server gjerne litt grov sennep ved siden av.

    Del purren på langs, skyll den godt og del den i skiver. Skrell sellerien og kutt den i terninger. Kutt potetene i fire eller seks, avhengig av størrelse. Del pølsene i halvmåner. Finhakk persille.
    Varm opp en kjele med litt olje. Brun pølsene i kjelen, og tilsett gulrot, kålrot, sellerirot og hvetemel. Rør godt.
    Tilsett vann, kjøttbuljong og purre. La det hele småkoke i 10 minutter. Ha i potetbitene og la det hele småkoke i 10 minutter til.
    Smak til med salt og pepper. Husk at buljong som regel inneholder en del salt, så vær forsiktig med saltet.
    Dryss over hakket persille, og server med flatbrød og smør.
    God middag!