Ytrefilet av svin med potet- og sellerimos og grønne bønner

Ytrefilet av svin med potet- og sellerimos og grønne bønner

Ny oppskrift
Under 25 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Salt
    • smør
    • solsikke-/rapsolje
    Potet- og selleripuré
    1 pakke
    Ytrefilet av svin
    400 g
    Salt
    Hvitløk
    1 fedd
    Solsikke-/rapsolje
    2 ss
    Smør
    1 ss
    Gulrot
    1 stk
    Rødløk
    ½ stk
    Grønne bønner
    150 pakke
    Solsikke-/rapsolje
    2 ss
    Smør
    1 ss
    Soppsaus
    1 pakke
    Tyttebærsyltetøy
    1 glass
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Finn frem skjærebrett og kniv. Kutt av endene på aspargesbønnene. Nå skal de stekes sammen med de andre grønnsakene. Hjelp gjerne til med å røre, men vær forsiktig med varmen.

    Kok opp en stor kjele med vann. Legg posen med selleri-potetmos i vannet og la den småkoke i omtrent 15 minutter.
    Skrell gulrøttene. Kutt gulrøtter i skiver, rødløk i tynne båter og kutt av endene på aspargesbønnene. Tørk kjøttet godt med papir og krydre det med salt og pepper.
    Varm opp en stekepanne, ha i olje og 2 hele fedd hvitløk. Stek svinefileten i omtrent 2–3 minutter på hver side. La kjøttet hvile i 5–10 minutter før servering (mot slutten av bruningen kan du tilsette 1 ss smør i pannen. Det deilige, brusende smøret vil gi en god smak på kjøttet. Pass på å løfte ut kjøttet før smøret blir brent. Trekk eventuelt pannen til side). La kjøttet hvile i 5–10 minutter før servering.
    Skyll stekepannen og varm den opp på nytt. Ha i litt olje og tilsett gulrøtter og rødløk. La det surre til løken er blank. Tilsett aspargesbønnene og 1 skje med smør. La det hele surre i 2–3 minutter.
    Varm opp sausen i en liten kjele under omrøring.
    Løft posen med selleri-potetmos opp av vannet, hold i den med et kjøkkenhåndkle og klipp opp på toppen. Hell sellerimosen forsiktig over i et serveringsfat.
    Server svinefilet med stekte grønnsaker, selleri-potetmos, soppsaus og tyttebærsyltetøy.
    God middag!