Ytrefilet av svin med potet- og sellerimos og grønne bønner
Ny oppskrift
Under 25 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Salt
- smør
- solsikke-/rapsolje
Potet- og selleripuré
1 pakke
Ytrefilet av svin
400 g
Salt
Hvitløk
1 fedd
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Smør
1 ss
Gulrot
1 stk
Rødløk
½ stk
Grønne bønner
150 pakke
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Smør
1 ss
Soppsaus
1 pakke
Tyttebærsyltetøy
1 glass
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Finn frem skjærebrett og kniv. Kutt av endene på aspargesbønnene. Nå skal de stekes sammen med de andre grønnsakene. Hjelp gjerne til med å røre, men vær forsiktig med varmen.
Kok opp en stor kjele med vann. Legg posen med selleri-potetmos i vannet og la den småkoke i omtrent 15 minutter.
Skrell gulrøttene. Kutt gulrøtter i skiver, rødløk i tynne båter og kutt av endene på aspargesbønnene. Tørk kjøttet godt med papir og krydre det med salt og pepper.
Varm opp en stekepanne, ha i olje og 2 hele fedd hvitløk. Stek svinefileten i omtrent 2–3 minutter på hver side. La kjøttet hvile i 5–10 minutter før servering (mot slutten av bruningen kan du tilsette 1 ss smør i pannen. Det deilige, brusende smøret vil gi en god smak på kjøttet. Pass på å løfte ut kjøttet før smøret blir brent. Trekk eventuelt pannen til side). La kjøttet hvile i 5–10 minutter før servering.
Skyll stekepannen og varm den opp på nytt. Ha i litt olje og tilsett gulrøtter og rødløk. La det surre til løken er blank. Tilsett aspargesbønnene og 1 skje med smør. La det hele surre i 2–3 minutter.
Varm opp sausen i en liten kjele under omrøring.
Løft posen med selleri-potetmos opp av vannet, hold i den med et kjøkkenhåndkle og klipp opp på toppen. Hell sellerimosen forsiktig over i et serveringsfat.
Server svinefilet med stekte grønnsaker, selleri-potetmos, soppsaus og tyttebærsyltetøy.
God middag!