Kyllinglår med bakt paprika og bulgur
Ny oppskrift
Under 30 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Sennep·
- Melk
Basisvarer:
- Smør
- solsikke-/rapsolje
- vann
Kyllinglår
520 g
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Paprikakrydder
½ pakke
Rød paprika
1 stk
Gul paprika
1 stk
Rødløk
½ stk
Hvitløk
2 fedd
Bladpersille
1 pakke
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Bulgur
100 g
Vann
1,5 dl
Grønne erter
125 g
Smør
1 ss
Tzatziki
1 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Legg kyllinglårene på et stekebrett. Ha på 2 spiseskjeer med olje. Dryss over paprikakrydder og gni kyllingen godt inn med krydderet. Her er det lov å bruke fingrene! Få hjelp av en voksen til å sette brettet i ovnen.
Varm opp ovnen til 220 grader varmluft.
Legg kyllinglår på et stekebrett med bakepapir, drypp over olje og krydre med paprikakrydder. Lag plass på brettet til grønnsakene. Sett brettet i ovnen og stek kyllingen i 15 minutter.
Kutt paprika og rødløk i store terninger og hakk persillen. Når kyllingen har stekt i 15 minutter, ta ut brettet. Legg grønnsakene, hele hvitløksfedd og persille på stekebrettet, og vend det hele i olje. Sett brettet tilbake i ovnen og stek videre i omtrent 10–15 minutter.
Kok opp en kjele med vann, tilsett bulgur, kok opp, rør om og la det forsiktig koke på lav varme i 5 minutter under lokk. Vend inn erter og smør, sett kjelen til siden og la bulguren etterdampe i minimum 5 minutter, fortsatt under lokk, og vend om rett før servering.
Server kyllinglår med baktegrønnsaker, bulgur og tzatziki.
God middag!