Bakt laks med byggotto, eple og rosenkål
Ny oppskrift
Under 30 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Egg·
- Bygg·
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Margarin
- olje
- pepper
- salt
- vann
Banansjalottløk
1 stk
Kinesisk hvitløk
½ stk
Byggkorn
125 g
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Grana Padano
1 stk
Sitron
½ stk
Olje
1 ss
Vann
3–4 dl
Margarin
1 ss
Laksefilet
325 g
Rosenkål
200 g
Rødt eple
1 stk
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan bruke litt hvitvin eller eplesidereddik i bygottoen, om du ønsker litt syrligere smak. En byggotto skal være løsere enn en grøt, men væsken skal ikke renne ut av den.
Sett ovnen på 180 grader varmluft, og kok opp en kjele med lettsaltet vann til rosenkålen.
Rens og finhakk sjalottløk og hvitløk. Varm opp en vid kjele med tilhørende lokk til middels varme, og ha i olje. Stek løken og hvitløken blank. Tilsett byggkorn, og la de surre med i omtrent 2 minutter. Ha i 3 dl vann og buljongen. La bygottoen småkoke til den har blitt en tykk grøt, det tar 18–20 minutter. Rør om underveis. Smak til med litt margarin, finrevet Grana Padano-ost, sitronsaft, litt salt og pepper. Blir risottoen for tørr, tilsetter du litt mer vann.
Skyll fisken i kaldt vann, og tørk den med litt kjøkkenpapir. Legg fiskestykkene i en smurt ildfast form, og krydre med litt salt og pepper. Bak fisken i stekeovnen i 8–12 minutter, eller til den flaker seg med et lett trykk med fingeren.
Rens rosenkål for ødelagte blader, og del hver rosenkål i to. Kok rosenkålen i 2–3 minutter, og hell av vannet. Kutt epler i terninger, og vend dem inn sammen med den kokte rosenkålen. Krydre lett med salt og pepper. Har du litt sitron igjen, kan du presse litt sitronsaft over også.
Server bakt laks med byggotto, rosenkål, eple og sitron i båter.
200 g Bakt laks: 125 g Rosenkål og epler: 150 g Energiinnhold: ca. 480 kcal. For deg som registrerer måltidene i Roede-appen eller roede.com, registrer middagen i porsjoner: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).
God middag!