Lammegryte med rotgrønnsaker, rødvinssaus og mandelpotetmos
Roede

Lammegryte med rotgrønnsaker, rødvinssaus og mandelpotetmos

Ny oppskrift
Under 45 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Melk
    ·
  • Selleri

Basisvarer:
  • Margarin
  • olje
  • pepper
  • salt
  • vann
Mandelpoteter
400 g
Lettmelk
1–1.5 dl
(Melk, Laktose)
Margarin
1 ss
Kinesisk hvitløk
½ stk
Gul løk
1 stk
Gulrøtter
2 stk
Sellerirot
300 g
(Selleri)
Purreløk
½–1 stk
Kjøttdeig av lam og storfe
300 g
Rødvinssaus
1 pakke
Olje
1 ss
Vann
½–1 dl
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan velge å beholde potetskallet på. Da får du en grovere potetmos. Bare husk at du må vaske potetene godt, før de kokes. Tilsett gjerne muskatnøtt for ekstra god smak.

Skrell poteter, og kutt dem i to eller fire avhengig av størrelse (se tips). Kok potetene i usaltet vann til de er møre, det tar omtrent 15 minutter. Hell av vannet, og knus potetene med en visp eller stapper. Rør inn melk og margarin til ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.
Skrell kinesisk hvitløk, løk, gulrøtter og sellerirot. Snitt purreløk i to, og skyll den nøye for jord. Finhakk hvitløken. Kutt rotgrønnsakene og løken i grove terninger. Kutt purreløken i skiver. 
Forvarm en vid kjele til middels høy varme, og ha i olje. Legg i kjøttdeig, og stek den ca. 1 minutt på hver side. Del kjøttet i mindre biter når det har begynt å få en fin stekeskorpe. Ha så i grønnsakene, og stek dem blanke sammen med kjøttet. Krydre alt med salt og pepper. Hell over rødvinssaus og ½–1 dl vann, og kok opp. La gryten småkoke i omtrent 15 minutter. Rør om underveis. Smak eventuelt til med mer salt og pepper. 
Server lammegryte med rotgrønnsaker, rødvinssaus og mandelpotetmos.
150 g Gryte: 250 g Energiinnhold: ca. 450 kcal. For deg som registrerer måltidene i Roede-appen eller roede.com, registrer middagen i porsjoner: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram). 
God middag!