Ovnsbakt torsk med bacon og blomkål

Ovnsbakt torsk med bacon og blomkål

Ny oppskrift
Under 25 min
5 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Salt
    • smør
    • solsikke-/rapsolje
    • soyasaus
    Poteter
    500 g
    Blomkål
    1 stk
    Solsikke-/rapsolje
    2 ss
    Baconterninger
    150 g
    Torskefilet
    350 g
    Salt
    Smør
    1 ss
    Sitron
    ½ stk
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Ta av bladene på blomkålen. Del blomkålen i to og deretter i små buketter. Ha blomkålen i en kjele med varmt vann, men vær forsiktig så det ikke spruter. Kok blomkålen i 1–2 minutter og få hjelp av en voksen til å sile av vannet. Nå skal blomkålen stekes sammen med baconet.

    Varm opp ovnen til 210 grader varmluft.
    Sett over poteter til koking. Kok dem møre, dette tar omtrent 20–25 minutter. Kok opp en kjele med vann til blomkålen.
    Kutt blomkålen i små buketter før du koker den i 1–2 minutter. Sil av vannet.
    Varm opp en stekepanne med olje og ha i bacon. Stek baconet i 3–4 minutter før du har i blomkålen. Stek til baconet er sprøtt og blomkålen mør.
    Skyll torsken i kaldt vann og tørk den forsiktig med papir. Legg fisken i en ildfast form. Fordel smøret over fisken og krydre den med salt og pepper. Sett fisken i ovnen og stek den i omtrent 8–10 minutter. Fisken er ferdig når den så vidt flaker seg når du trykker lett på den. Klem over saften av en halv sitron.
    Smelt smøret og la det småkoke til det får en nøttebrun farge. Tilsett soyasaus rett før servering.
    Server ovnsbakt torsk med blomkål, poteter og soyasmør.
    «Lilla blomkål» Wow, har du sett en grønnsak med så kul farge før? Denne blomkålen inneholder samme type fargestoff som du finner i blåbær. Stoffet som gir blomkålen lilla farge er fult av noe som heter antioksidanter. Antioksidantene hjelper til å reparere ødelagte celler i kroppen og hjelper hjernen din til å huske bedre.
    Server gjerne dessert flere ganger i uken! iFrukt, bær, smoothie, smoothieis, eller litt naturell gresk yoghurt med nøtter og honning (etter 1-2 år) smaker godt og er sunt for kroppen.
    God middag!