Karbonader med brun løk, stekte poteter og soppsaus
Ny oppskrift
Under 20 min
6 Ingredienser
Ingredienser
1 pers
1 pers
Allergener:
Basisvarer:
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Juster gjerne sausene etter egen smak. Begynn med å brune løk i smør, tilsett litt balsamicoeddik og kok inn før du tilsetter sausen. Litt tørket sopp, urter, dijonsennep og/eller et knust hvitløksfedd er også med på å gjøre sausen mer ”personlig”. Kan evnt smakes til med litt sitron og eventuelt en liten skje rømme/crème fraîche hvis ønskelig.
Sett ovnen på 210 grader.
Skjær poteter i skiver, ha på salt, pepper og olje i en ildfast form. Spar litt plass til karbonadene.
Stek potetene 10-15 før du fordeler karbonadene i den ildfaste formen og varmer de i ovnen til de er gjennomvarme. Det tar 10-15 min. Snu karbonadene underveis.
Sett over sausen på svak varme.
Skjær en løk i tynne båter, ha i en kjele på medium varme med litt olje i. Sett på lokk og la stå i 2-3 minutter før du rører første gang.
Sett ned temperaturen, ha i litt smør og brun løken godt. Det tar omtrent 4-5 minutter. Skjær brokkoli i små buketter, stek den sammen med løken de siste 2-3 minuttene. Ha på salt og grovkvernet pepper.
Server karbonadene med stekte poteter og soppsaus. Topp med brunet løk og brokkoli.
God middag!