Karbonader med brun løk, stekte poteter og soppsaus

Karbonader med brun løk, stekte poteter og soppsaus

Ny oppskrift
Under 20 min
6 Ingredienser

Ingredienser

1 pers
Allergener:

    Basisvarer:
      Allergeninformasjon

      Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

      Slik gjør du

      Tips fra kokken:

      Juster gjerne sausene etter egen smak. Begynn med å brune løk i smør, tilsett litt balsamicoeddik og kok inn før du tilsetter sausen. Litt tørket sopp, urter, dijonsennep og/eller et knust hvitløksfedd er også med på å gjøre sausen mer ”personlig”. Kan evnt smakes til med litt sitron og eventuelt en liten skje rømme/crème fraîche hvis ønskelig.

      Sett ovnen på 210 grader.
      Skjær poteter i skiver, ha på salt, pepper og olje i en ildfast form. Spar litt plass til karbonadene.
      Stek potetene 10-15 før du fordeler karbonadene i den ildfaste formen og varmer de i ovnen til de er gjennomvarme. Det tar 10-15 min. Snu karbonadene underveis.
      Sett over sausen på svak varme.
      Skjær en løk i tynne båter, ha i en kjele på medium varme med litt olje i. Sett på lokk og la stå i 2-3 minutter før du rører første gang.
      Sett ned temperaturen, ha i litt smør og brun løken godt. Det tar omtrent 4-5 minutter. Skjær brokkoli i små buketter, stek den sammen med løken de siste 2-3 minuttene. Ha på salt og grovkvernet pepper.
      Server karbonadene med stekte poteter og soppsaus. Topp med brunet løk og brokkoli.
      God middag!