Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Flatbrød
- hvetemel
- kjøttbuljongterning
- salt
- smør
- solsikke-/rapsolje
- vann
Stekepølse
400 g
Løk
½ stk
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Sous vide-poteter
400 g
Gulrot i terninger
200 g
Kålrot i terninger
125 g
Sellerirot
½ stk
Hvetemel
1 ss
Vann
3 dl
Kjøttbuljongterning
1 stk
Salt
Flatbrød
Smør
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Vask hendene før du starter. Ta frem skjærebrett og kniv. Legger du litt vått papir under skjærebrettet ditt vil det ikke skli så lett. Få hjelp av en voksen til å skjære bort skallet på selleriroten. Del selleriroten i skiver og deretter i staver, også i biter. Selleriroten skal koke sammen med de andre grønnsakene.
Hakk løken. Skrell sellerien og kutt den i små terninger. Kutt potetene i fire eller seks, avhengig av hvor store de er. Ta skinnet av pølsene og kutt dem i halvmåner.
Varm opp en kjele med litt olje. Brun pølsene i kjelen og tilsett løk, gulrot, kålrot, sellerirot og hvetemel. Rør godt.
Tilsett kjøttbuljong og la det hele småkoke i 10 minutter. Tilsett poteter og la det hele småkoke i omtrent 10 minutter til. Lapskausen er ferdig når grønnsakene er møre.
Smak til med salt og pepper, men husk at buljongen inneholder mye salt, så vær forsiktig når du salter.
Server gjerne pølselapskaus med flatbrød og smør.
«Sellerirot»: Selleriroten er en grønnsak som vokser under jorda. Når du har vasket og skrelt den, har den en fin hvit farge inni, og en deilig lukt. Lukt på den, hva synes du? Kanskje du har smakt den før, i lapskaus eller grønnsakssuppe? Visste du at selleriroten smaker veldig godt i potetmos, eller som chips? Roten inneholder noe som heter kostfiber. Dette trenger du for at de gode bakteriene i magen din skal ha det bra.
God middag!