Pølselapsaus

Pølselapsaus

Ny oppskrift
Under 25 min
6 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Flatbrød
    • hvetemel
    • kjøttbuljongterning
    • salt
    • smør
    • solsikke-/rapsolje
    • vann
    Stekepølse
    400 g
    Løk
    ½ stk
    Solsikke-/rapsolje
    2 ss
    Sous vide-poteter
    400 g
    Gulrot i terninger
    200 g
    Kålrot i terninger
    125 g
    Sellerirot
    ½ stk
    Hvetemel
    1 ss
    Vann
    3 dl
    Kjøttbuljongterning
    1 stk
    Salt
    Flatbrød
    Smør
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Vask hendene før du starter. Ta frem skjærebrett og kniv. Legger du litt vått papir under skjærebrettet ditt vil det ikke skli så lett. Få hjelp av en voksen til å skjære bort skallet på selleriroten. Del selleriroten i skiver og deretter i staver, også i biter. Selleriroten skal koke sammen med de andre grønnsakene.

    Hakk løken. Skrell sellerien og kutt den i små terninger. Kutt potetene i fire eller seks, avhengig av hvor store de er. Ta skinnet av pølsene og kutt dem i halvmåner.
    Varm opp en kjele med litt olje. Brun pølsene i kjelen og tilsett løk, gulrot, kålrot, sellerirot og hvetemel. Rør godt.
    Tilsett kjøttbuljong og la det hele småkoke i 10 minutter. Tilsett poteter og la det hele småkoke i omtrent 10 minutter til. Lapskausen er ferdig når grønnsakene er møre.
    Smak til med salt og pepper, men husk at buljongen inneholder mye salt, så vær forsiktig når du salter.
    Server gjerne pølselapskaus med flatbrød og smør.
    «Sellerirot»: Selleriroten er en grønnsak som vokser under jorda. Når du har vasket og skrelt den, har den en fin hvit farge inni, og en deilig lukt. Lukt på den, hva synes du? Kanskje du har smakt den før, i lapskaus eller grønnsakssuppe? Visste du at selleriroten smaker veldig godt i potetmos, eller som chips? Roten inneholder noe som heter kostfiber. Dette trenger du for at de gode bakteriene i magen din skal ha det bra.
    God middag!