Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Salt
- smør
- solsikke-/rapsolje
- vann
Jasminris
160 g
Vann
2 dl
Salt
Brokkolibuketter
150 g
Blomkål
½ stk
Smør
2 ss
Hamburgerrygg
400 g
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Bearnéssaus
1 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Vask hendene før du starter. Ta frem skjærebrett og kniv. Legger du litt vått papir under skjærebrettet ditt vil ikke skjærebrettet skli. I dag er brokkolien din oppgave. Del brokkolien i to så den ligger støtt. Skjær av stilken. Skrell den og del den i biter (ps: stilken er like god som blomsten, om ikke bedre. Ta en smak da vel!). Del resten av brokkolien i små buketter. Brokkolien skal kokes i 3–4 minutter. Få hjelp av en voksen til å sette på vann og sile det av når brokkolien er ferdig.
Kok opp en kjele med vann til grønnsaker.
Skyll risen i kaldt vann og ha den i en kjele. Tilsett vann og litt salt, kok opp, rør om og la det forsiktig koke i 12 minutter under lokk. Sett kjelen til siden og la risen etterdampe i minimum 5 minutter, fortsatt under lokk, og vend om rett før servering.
Kutt blomkål i buketter.
Varm opp en stekepanne med olje. Stek hamburgerryggen i 2–3 minutter på hver side til den er gjennomstekt.
Kok blomkål og brokkoli 4–5 minutter, hell av vannet og ha på smør.
Varm sausen forsiktig i en kjele under omrøring. Om du syntes sausen er tykk kan du røre inn litt vann.
Server hamburgerrygg med grønnsaker, ris og bearnaisesaus.
Grunnen til at barn ikke alltid er så glad i grønnsaker er fordi noen sorter inneholder mye bitterstoffer. Brokkoli er en av disse sortene. Skrell stilken og kok den sammen med resten av brokkolien - kanskje poden foretrekker den fremfor blomsten.
God middag!