Pastasalat med varmrøkt laks, sukkererter og egg

Pastasalat med varmrøkt laks, sukkererter og egg

Ny oppskrift
Under 0 min
12 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Extra virgin olivenolje eller smør
  • Litt salt
  • salt
Pasta fusilli fullkorn
150–250 g
Litt salt
Extra virgin olivenolje eller smør
1 ss
Sukkererter
½ pakke
Egg
½–1 pakke
Rødløk
½ stk
Cherrytomater
1 pakke
Varmrøkt laks
200 g
Dill
½ pakke
Rømmekolle
1 pakke
(Melk, Laktose)
Sitron
½ stk
Salt
Sitron i båter
½ stk
Kjerneblanding
1 pakke
Dill
½ pakke
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Det er lurt å bruke mye vann når du koker pasta. Det er fordi vannet skal tilbake til kokepunktet så fort som mulig etter at pastaen er lagt i. Husk også å salte godt for å få riktig smak. 10–12 g salt per liter vann, ifølge mange fornuftige italienere. Rist gjerne kjernemiksen gyllen i en tørr stekepanne og server den ved siden av.

Finn frem alle ingrediensene og les gjennom oppskriften. Da får du bedre oversikt, og matlagingen vil gå raskere.
Sett over en kjele med rikelig, lettsaltet vann til koking av pasta og sukkererter. Kok pastaen såkalt al dente, altså med en fast kjerne. Det tar omtrent 10–11 minutter. Juster mengden pasta til din familie. Kok opp en kjele med vann til koking av egg.
Del sukkerertene i to og la dem koke med pastaen det siste minuttet. Hell av pasta og sukkererter i et dørslag og vend inn litt olivenolje eller smør.
Kok eggene i 8–10 minutter. Kjøl dem ned i rennende kaldt vann, skrell dem og del dem i båter.
Kutt rødløk i tynne skiver og del cherrytomater i to. Bland grønnsakene inn med pastaen. Fordel pasta og grønnsaker utover et stort fat.
Ta av skinnet på laksen. Del laksen i biter og legg den over pastaen og grønnsakene.
Finhakk dill og bland den inn i rømmekollen. Smak til dressingen med sitronsaft, salt og pepper.
Pynt salaten med dill og kjerneblanding. Server dressingen og sitron i båter ved siden av. God middag!
God middag!