Krydderstekt laks i tortilla med rødkålsalat, curry- og mangodressing
Ny oppskrift
Under 20 min
7 Ingredienser
Ingredienser
1 pers
1 pers
Allergener:
- Sulfitt·
- Egg·
- Sennep·
- Fisk·
- Hvete
Basisvarer:
- Aluminiumsfolie (kan sløyfes)
- eddik 7 %
- olje
- pepper
- salt
- sukker
- vann
Ingefær
½ bit
Kruspersille
1 bunt
Finsnittet rødkål
100 g
Eddik 7 %
½ dl
Sukker
1 dl
Vann
1½ dl
Laksefilet
180 g
Sitruskrydder
½ pakke
Fullkornstortillaer
½ pakke
Curry- og mangodressing
1 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Stek én og én tortilla i en middels varm stekepanne med litt olje, til de er gylne. Da trenger du ikke å sette på stekeovnen. Har du ikke eddik 7 %, kan du fint bruke en annen type eddik.
Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
Kok opp eddik, sukker og vann. Skrap skallet av ingefæren med en skje, og riv ingefærroten på den fine siden av rivjernet. Skyll og hakk persille. Ha rødkål, ingefær og persille i en bolle. Hell over syltelaken, og vend godt om. La kålsalaten stå på benken frem til servering. Smak til med salt og pepper.
Del fisken i strimler på ca. 1 cm på langs. Vend fisken i sitruskrydder. Varm opp en stekepanne til middels varme, og ha i 2–3 ss olje. Stek fisken i 1–2 minutter på hver side.
Pakk tortillalefsene inn i aluminiumsfolie og varm dem i ovnen i 4–5 minutter før servering.
Server krydderstekt laks i tortilla med syltet kålsalat og curry- og mangodressing.
God middag!