Ingredienser
1 pers
1 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Salt
- solsikke-/rapsolje
- vann
Fullkornsris
125 g
Vann
2 dl
Salt
Tortillalefser
¼–½ pakke
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Mais
1 pakke
Tomat
1 stk
Strimlet kålsalat
½ pakke
Chili con carne
400 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Hemmeligheten til en god chili er å tilsette noen ruter mørk sjokolade eller 1 ss kakaopulver.
Varm opp ovnen til 180 grader varmluft.
Skyll risen i kaldt vann og ha den i en vid kjele. Tilsett vann og litt salt, kok opp, rør om og la det forsiktig koke på lav varme i 15 minutter under lokk. Sett kjelen til side og la risen etterdampe i minimum 5 minutter, fortsatt under lokk. Vend om rett før servering.
Kutt tortillalefsene i pizzastykker og fordel dem utover et stekebrett. Pensle dem med olje og stek dem i ovnen til de er sprø.
Ha chili con carne i en kjele og varm opp under omrøring. La gryta småkoke i omtrent 5 minutter for at den skal bli gjennomvarm.
Hell vannet av maisen, kutt tomat i biter og ha mais og tomat i en bolle sammen med kålsalaten. .
Server chili con carne med ris, salat og sprø tortilla.
Fordel de sprø tortillalefsene på et stekebrett med bakepapir. Ha chili con carne på hver bit og dryss over revet ost. Stek tortillaene i ovnen til osten er gyllen. Nyt med rømme og salsa.
God middag!