Pasta Farfalle med persillepesto

Pasta Farfalle med persillepesto

Ny oppskrift
Under 20 min
8 Ingredienser

Ingredienser

1 pers
Allergener:

    Basisvarer:
      Allergeninformasjon

      Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

      Slik gjør du

      Tips fra kokken:

      Ikke la persilleoljen kjøre sammen for lenge, da kan persillen bli for varm og fort bli bitter. Litt pinjekjerner/mandler eller lignende vil dra dette nærmere en tradisjonell pesto.

      Sett over en stor kjele med rikelig, lettsaltet vann til koking av pasta. Pastaen skal kokes såkalt al dente, altså med en fast kjerne. Det tar omtrent 12 minutter. Hell av vannet og vend inn litt olivenolje eller smør.
      Riv parmesan, og ha sammen med hvitløk, persille og olje i en smal beholder. Kjør sammen med en stavmikser/blender til en jevn og fin grønn olje. La den stå i romtemperatur frem til servering.
      Skjær bacon i tynne strimler og varm olje eller smør i en panne. Stek baconet langsomt på litt over middels varme, til baconet blir gyllent og sprøtt. Kutt endene av de grønne bønnene og ha i lettsaltet kokende vann i 1-2 minutt. Hell av i et dørslag.
      Når baconet er klart har du i løk og lar den frese med til den er myk. Skjær tomat i biter og ha i panna med de grønne bønnene og vend alt sammen. Smak til med salt og pepper. Bland eventuelt i litt av persillepestoen, eller server den ved siden av.
      God middag!