Svinefilet med potetmos og rosenkål med eple- og persillesalsa

Svinefilet med potetmos og rosenkål med eple- og persillesalsa

Ny oppskrift
Under 40 min
12 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Melk
    ·
  • Selleri

Basisvarer:
  • Olivenolje
  • olje
  • pepper
  • salt
  • smør
Mandelpoteter
400 g
Melk
1–2 dl
(Melk, Laktose)
Smør
1–2 ss
Ytrefilet av svin
400 g
Kinesisk hvitløk
½ stk
Smør
1 ss
Rosenkål
200 g
Gulrøtter
2 stk
Banansjalottløk
1 stk
Kruspersille
1 bunt
Stangselleri
½ pakke
(Selleri)
Eple
1 stk
Pepperrot
½–1 bit
Olivenolje
½ dl
Sitron
½ stk
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Sett inn et steketermometer, om du har, og stek kjøttet til det holder ca. 65 grader i kjernetemperatur. La kjøttet hvile på et lunt sted, til kjernetemperaturen ligger på 68–70 grader.

Sett ovnen på 220 grader varmluft.
Skyll potetene, og kutt dem i to eller fire, avhengig av størrelse. Kok potetene i usaltet vann til de er møre. Potetene kan skrelles, om du vil ha en finere potetmos. Hell av vannet, og knus potetene med en visp eller stapper. Rør inn melk og smør til ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper. 
Varm opp en stekepanne til medium høy varme, og ha i litt olje. Stek svinefileten i ca. 2 minutter på hver side, krydre med salt og pepper. Ha i grovhakket hvitløk og smør, og stek i 2–3 minutter. Bruk en spiseskje til å øse smøret over kjøttstykket. Ha den over i en ildfast form, og stek i ovnen i ca. 12–15 minutter (se tips).
Kutt enden av rosenkålene, og kutt dem deretter i to. Skrell gulrøtter, og del dem i to på langs, og videre i skiver på skrått. Skrell og finhakk sjalottløk.
Skyll kruspersille, stangselleri og eple. Skrell pepperrot. Finhakk kruspersille, og kutt stangselleri og eplet i små terninger. Bland sammen grønnsakene og kruspersille, og vend inn litt salt, olivenolje og saften fra sitronen. Bland inn finrevet pepperrot. Smak til, den er litt kraftig på smak. 
Varm opp en stekepanne til høy varme med litt olje, og stek rosenkålen, gulrøtter og løken sammen i 4–5 minutter. Krydre med salt.
Server ytrefilet av svin med grov potetmos, pannestekt rosenkål, gulrøtter og eple- og persillesalsa. 
God middag!