Laksefilet med potetmos og teriyakisaus, ovnsbakt pastinakk og grønnkål

Laksefilet med potetmos og teriyakisaus, ovnsbakt pastinakk og grønnkål

Ny oppskrift
Under 40 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Laktose
    ·
  • Fisk
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • pepper
  • salt
  • smør
Mandelpoteter
400 g
Helmelk
1 dl
(Melk, Laktose)
Pastinakk
1 stk
Grønnkål
50 g
Teriyakisaus
1 pakke
(Soya, Sesamfrø, Hvete)
Laksefilet
325 g
(Fisk)
Lime
1 stk
Chiliflak
1 pakke
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Bruk en ballongvisp når du lager potetpuréen for å få den ekstra luftig!

Sett stekeovnen på 200 grader. 
Skrell poteter, og kok dem i 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Skrell pastinakk, og kutt den i fire på langs. Fordel pastinakken utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek brettet i ovnen i ca. 10 minutter.
Smelt 2 ss smør i en liten kjele, og rør inn teriyakisausen. La sausen småkoke til resten av retten er ferdig. Smak til med saft fra en halv lime rett før servering. 
Ta pastinakken ut av ovnen, og vend inn grønnkål. Topp pastinakken og grønnkålen med laksestykker. Riv limeskallet (kun det grønne) over laksen, og krydre med chiliflakes og litt salt. Stek brettet i ovnen i ca. 12 minutter. 
Sil vannet av potetene, ha dem tilbake i kjelen, og la de dampe bort så mye fuktighet som mulig. Mos dem sammen med 1 ss smør. Spe på med 1 dl av melken, litt og litt, til potetpuréen har ønsket konsistens. (Se tips.) Smak til med salt rett før servering.  
Server laksefilet med potetmos og teriyakisaus, ovnsbakt pastinakk og grønnkål.
God middag!