Små kyllingvinger med knuste poteter, mais og rømme
Ny oppskrift
Under 30 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Melk
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- pepper
- salt
Poteter
400 g
Three spice
½ pakke
Kinesisk hvitløk
½ stk
Marinerte kyllingvinger
480 g
Mais
1 pakke
Purre
½ stk
Lettrømme
150 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Dette er skikkelig hverdagskos, så gratiner gjerne potetene med ost eller ha litt blåmuggost i rømmen for mer smak. Fres gjerne purre og mais i en varm stekepanne i 2 minutter.
Varm ovnen til 220 grader varmluft. Kok opp en kjele med vann til poteter. Finhakk hvitløk. Del purren i to, vask den godt og kutt den i tynne strimler. Hell vannet av maisen.
Del de største potetene i to, og ha potetene over på et stekebrett med bakepapir. Ha olje, tacokrydder, hvitløk, salt og pepper på potetene. Tacokrydderet er sterkt, tilpass mengden til din familie. Vend alt godt sammen. Stek det i 10 minutter før du legger kyllingvingene på den andre siden av stekebrettet. Stek det hele i ovnen i 15 minutter, eller til potetene er møre og kyllingen er varm.
Knus potetene med baksiden av en skje. Topp dem med rømme, mais og purre.
Server kyllingvinger med knuste poteter, mais og rømme.
God middag!